Blog pro akcie a investice = vážné články

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Adam
Blog pro akcie a investice = vážné články

Příspěvek od Adam » sob 21. úno 2015 20:51:03

[b][size=6][color=green]Blog pro akcie, burzu a investice rn= vážné poučné články o investování, bez žertù a bez nadávek[/color][/size] rnrnJe možno sem vložit i článek z našeho fóra, i starší vlastní článek nebo od cizího autora[/b]rnrnJe možno sem vložit i ROZUMNÝ článek z cizí webstránky, ale se jménem autora[/b]rnrn:) [b]Názory pod články nejsou žádoucí. Pište jen poučné články.[/b] :)rnrnakcie blogrnrnNikdy nedùvěřuj člověku s pleškou!rnBez vlasù to vùbec nejde!rnrn[color=Red]Buïte tak laskaví a registrujte se do slovenského diskusního fóra http:ako-investovat.sk/diskusia !!!!!! rnAbyste pomohli u akcií nevzdělaným lidem ze Slovenska vzdělat se, odejít od pojištění, dyatradingu a forexu a investovat do západních akcií na stálo jen pro dividendy.[/color]rn[color=Blue]Mně tam zle Slováci ubližují a lžou o mně, že mám všechny akcie od roku 2000 dnes 95% v mínus, když neznají moji prùměrnou nákupní cenu a koupil jsem ty akcie až v letech 2009-2014. Ne už roku 2000.[/color]rnNa Slovensku je nutno propagovat value investing, buy and hold, dividendy až do smrti. Nyní na Slovensku znají lidé jen pojištění, daytrading nebo forex.

Investor

Příspěvek od Investor » sob 21. úno 2015 21:15:56

[b]Prùměrný roční rùst tržby od 1984 do 2013[/b]rnAkcie na stálo jen pro dividendy by se měly koupit od firmy, která zvyšuje dlouhodobě prùměrně ročně tržbu, zisk, cash flow, účetní hodnotu a dividendu o 10%. Bohužel musíme udělat i pár vyjímek. Tržba rostla u Royal Dutch Shell jen 7,5% ročně, United Technologies jen 4,6%, Procter Gamble 6,4%. A nebo čistě náhodou byla tržba 1984 vyjímečně dost vysoká a 2013 vyjímečně dost nízká a tak ten prùměrný roční rùst vyšel slabý. Od 1985 do 2012 rostla tržba třeba mnohem lépe než od 1984 do 2013. Avšak tuto statistiku mùže věřit jen ten, kdo ji sám zfalšoval. Kdyby to však byla pravda, raději než akcie United Technologies bych držel na stálo akcie Volkswagen. Několik expertù doporučuje nastálo švýcarské akcie Nestle a Novartis. Zřejmě jsou to zaplacení lobbisti nebo hlupáci, nebo» rùst tržby je tam mizerný - Nestle 3.7%, Novartis 1.7% ročně a navíc se strhne daò 35% z dividend.rn:info: Tabulky jsou v Magazínu Focus Money nr. 16, strany 33-35.rn[b]Sleduj 5. sloupek = UmsatzWachstum annualisiert !![/b]rnrn[b]Prùměrný roční rùst tržby od 1984 do 2013[/b]rnDAX: Adidas 9.7%, Allianz 10.5%, BASF 4.3%, BMW 8.3%, Fresenius 17.5%, rnHeidelbergCement 11.9%, Munich RE 8.7%, Siemens 4.0%, Volkswagen 15.2%.rnrnDow Jones: AT&T 10.0%, American Express 3.4%, Coca Cola 6.3%, General Electric 5.6%, rnIBM 2.6%, Intel 12.3%, Johnson & Johnson 8.5%, McDonalds 7.3%, Microsoft 24,9% = zřejmě lžou, rnPfizer 9.0%, Procter & Gamble 6.4%, United Technologies 4.6%, Verizon 9.4%, Walmart 15.4%. rnrnStoxx50: BHP Billiton 16.2%, Nestle 3.7%, Novartis 1.7%, Roche 7.5%, Royal Dutch Shell 7.5%, rnSanofi 10.8%, Telefonica 11.5%, Tesco 11.3%, Total 6.7%, Vodafone 23.2% = zřejmě lžou.rnrnhttp:forum.nr1a.com/files.php?pid=7528&aid=2879rnLadislav K.

Investor

Příspěvek od Investor » sob 21. úno 2015 21:51:31

[b]Blog akcie[/b]rnrn[color=purple]Je vždy lepší mít 500 euro dùchod a 1000 euro dividendy měsíčně než 1000 euro dùchod a 500 euro dividendy měsíčně. Ale málokdo je tak chytrý nebo odvážný, aby to pochopil. Raději si platí chudí lidé (nerozumní nebo zbabělí) na dùchodové připojištění. Však dùchod se mùže zdvojnásobit za 70 let a dividendy se mohou zdvojnásobit už za 8 let. A vdova a děti nezdědí nic z dùchodu. Však zdědí dividendy a ty se jim mohou každých 8 let zdvojnásobit. A většina z mých 18 dividendových akcii dosahovala zdvojnásobení dividend od 2000 do 2008. [/color] rn[color=Blue]rnJak za posledních 10 let pred krizí 2008 rostly v tech podnicích:rncelková trzba v milionech euro nebo dolaru, celkový zisk, cash flow, vlastní kapitál, dividenda pro akcii v euro nebo dolaru:rnrnAT&T: +168%, +55%, +159%, +406%, +56% rnGeneral Electric: +81%, +139%, +190%, +169%, +228%rnJohnson & Johnson: +168 %, +265 %, +188 %, +190 %, +230 %rnPfizer: +256 %, +143 %, +324 %, +553 %, +383 %rnProcter & Gamble: +107 %, +121 %, +137 %, +423 %, +154 %rnUnited Technologies: +165 %, +275 %, +131 %, +437 %, +277 %rnBank of America: +84 %, +127 %, +91 %, +284 %, +127 %rnWells Fargo: +162 %, +310 %, +170 %, +385 %, +237 %rnrnRoyal Dutch Shell: +279 %, +265 %, +134 %, +123 %, +200 %rnBP: +446%, +535%, +336%, +116%, +110%rnTesco: +216 %, +250 %, +200 %, +196 %, +164 %rnHSBC: +201 %, 209 %, +151 %, +585 %, +180 %rnrnIberdrola: +258 %, +285 %, +292 %, +38 %, +130 %rnTelefonica: +128 %, +356 %, +99 %, +47 %, +354 %rnBanco Bilbao: +90 %, +471 %, +199 %, +460 %, +421 %rnBanco Santander: +468 %, +463 %, +320 %, +540 %, +222 %rnrnSanofi Aventis: +601 %, +1092 %, +953 %, +1080 %, +746 %rnBHP Billiton: +199 %, +782 %, +262 %, +296 %, +663 %rnVale do Rio Doce: +851 %, +927 %, +965 %, +565 %, +71 % [/color] rn2003-2013 BASF: +122%, +422%, +61%, +71%, +285%rn2003-2013 BMW: +83%, +173%, +0%, +120%, +348%rnLadislav K.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 21. úno 2015 22:17:50

[file]4289[/file] [b]Dividendy z akcií[/b]rnrn[size=5][b]Jistě zapomínáš druhý, třetí, čtvrtý a pátý pilíř dùchodu.[/b][/size]rnrnČlověk by měl z pojištění nějakými triky peníze ubrat, aby zbyly peníze na druhý až pátý pilíř dùchodu, které jsou výhodnější, než dávat peníze státu. [b]Protože ty jiné příjmy v dùchodu porostou lépe než dùchod a budou je dědit děti a mladá vdova.[/b]rnMoudrý investor jako ty a já musí dávat mnohem více peněz na dividendové akcie než na dùchodové pojištění.rnMoudrý investor jako ty a já musí zaolatit nějakému Angličanovi, Němci a ©panělovi za pomoc při psaní investiční knihy pro celý svět ve čtyřech řečích. A vydá vám tu knihu bez problémù stoprocentně jistě, ve všech řečích světa, nikdo nebude odmítnut a postará se o dodávky všem obchodùm světa www.bod.de . ®ádost o výrobu knihy s ISBN číslem stojí jen jednou 39 euro a pak 2 euro měsíčně. A pak už vám posílají vaši knihu z tiskárny na Amazony a stovky online obchodù sami automaticky do celého světa od Kanady až po Austrálii, Japonsko až Chile. A každý kvartál vám pošle BoD několik stovek euro nebo tisíc euro na konto. To je u mne 4,30 euro netto z prodeje každé jedné knihy německy. A anglická kniha mi vyjde asi za 14 dní. A španělská asi za pùlroku.rnrn[b]Pět pilířù dùchodu[/b]rnrn1. Pilíř: Já dostanu extrémně vysoký český dùchod asi 40 nebo 50 euro měsíčně za 5 nebo 7 let, pokud budu nějakou nevysvětlitelnou záhadou ještě naživu za 5 až 7 let.rn2. Pilíř bude vyšší a sice příjem z reklam Google Ad Sense na mojí webstránce http:nr1a.com , to bude prùměrně asi víc než 100 euro měsíčněrn3. Pilíř bude ještě vyšší - několik stovek euro německý dùchod.rn4. Piliř bude asi ještě vyšší a krásně rostoucí - dividendy z 20 akcií - několik stovek euro měsíčně hned ode dneška a každý rok asi o 10% víc. Každých 8 let asi zdvojnásobení, takže za 16 let asi 1.000 euro měsíčně.rn5. Pilíř bude asi nejvyšší - příjem z prodeje mojí knihy Akcie a burza z celého světa ve čtyřech jazycích : anglicky, německy, španělsky a česky. To by mohl být tisíc euro měsíčně, hned za pùlroku ode dneška.rn[b]Tedy jak je vidět - český dùchod 40 euro měsíčně je ideálně vysoký.[/b]rnrnakcie blog

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 21. úno 2015 22:21:47

[b]Vlastní byt, koupit byt pro nájemníky, platit sám nájemné[/b]rnrnV Německu koupilo 7 milionù lidí byt jen za účelem výdělku z nájmu.rnVšak byty jsou tak drahé a opravy bytu po vystěhování nájemníka taky, že ikdyž se zaplatil byt hotově a bez kreditu polovina majitelù má roční výnosnost z kapitálu 0%, čtvrtina ztrácí peníze, jen čtvrtina má roční výnos o procento vyšší než sebere inflace 2%.rnrnNa druhé straně má plno lidí v západní Evropě peněz dost na koupení vlastního bytu, ale raději platí až do smrti nájemné. Nevim proč. Možná když někdo koupí byt a za 20 let je dùm zbourán, tak jsou peníze pryč a v novém domě vystavěném na stejném místě se nedostane náhradní byt zadarmo, musí se pak platit nájemné. Anebo lidí bydlí 20 let ve vesnici, 10 let v Hamburgu, 10 let v Berlíně, 20 let v Mnichově a zbytek života ve ©panělsku, tak by bylo hloupé všude kupovat byt a pak jej zas prodávat. To je lepší všude platit nájemné, že?rnrnKdybych já měl za 5 let 100.000 euro v dividendových akciích a dalších 100.000 euro na nákup vlastního bytu ve ©panělsku, snad bych raději měl přikoupit akcie a mít pak 200.000 euro v dividendových akciích a dostávat z nich 800 euro měsíčně první rok a pak každý rok několik procent víc pouhým rùstem dividend. A k tomu ještě několik stovek euro dùchod. A 300 euro přídavek na 2 děti. A snad bych pak měl platit 500 euro nájemné z 100 m2 bytu ve ©panělsku.rnrnrnblog akcie

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 21. úno 2015 22:28:34

[file]4290[/file] Stephanie Mucha, narozena 1917rn[b][size=6][color=green]Polská obdoba Warrena Buffetta, bytem USA [/color][/size] :)rnStephanie Mucha - Buffalo, USA - 97 letá zdravotní sestra vydělala miliony na burze[/b]rnhttp:www.finanzen.net/nachricht/aktien/Euro-am-Sonntag-Interview-Das-Orakel-von-Buffalo-3967835 rnrnStephanie Mucha, roku 2014 97 let stará bývalá sestra, která žije v americkém městě Buffalo u Niagary, vydělala miliony s akciemi na burze.rnMuchová byla třetí ze šesti dětí německo-polských rodičù v Americe. Rodina byla tak chudá, že čtyři dívky musely sdílet jednu postel. Ona šetřila každý cent, aby ho investovala na burze a vytvořila do dnes jmění 5.5 milionu amerických dolarù.rnTato bezdětná milionářka žije skromně ve dvoupokojovém bytě v malém domku naproti University of Buffalo ve státě New York. Paní Mucha darovala tři miliony dolarù na vysokoškolská stipendia ve prospěch polských přistěhovalcù do USA. Muchová má cíl darovat škole na stipendia celkem 6 milionù dolarù, dříve než zemře.rnrnCo je nejdùležitější ponaučení z burzy? rnSkutečnost, že se tam mùže zbohatnout. Člověk musí jen používat hlavu.rnrnJak jste přišla k investicím do akcií? rnPracovala jsem v letech velké hospodářské krize jako služka u lékaře. Během večeře jsem poslouchala, co mluvilo panstvo. Investice do akcií a diamanty bylo vždy téma rozhovorù. Tak jsem si uvědomila že burza je zpùsob, jak vybudovat bohatství.rnMùj manžel a já jsme nejprve investovali spolu. Od jeho smrti investuji sama. Když zemřel v roce 1985, měli jsme 300.000 USD v akciích. V současné době je to 5,5 milionu USD. Je nesmírně dùležité vědět, že ženy jsou schopné samostatně se starat o finance.rnrnNevylekal Vás krach burzy roku 1929, když jste viděla, jak rychle se na burze mùže přijít o všechno? rnV té době mi bylo 12 let. Má rodina neměla s burzou nic společného. Moji rodiče vlastnili obchod na textil a všechno zboží bylo koupené na úvěr. Když přišel krach burzy, lidé přestali u nás nakupovat. Proto jsem spolu s dalšími třemi sourozenci šla do práce, abychom neztratili náš dùm.rnVydělala jsem nejprve jako zdravotní sestra v nemocnici pro válečné veterány 2.500 dolarù ročně. V roce 1994, než jsem odešla do dùchodu, bylo to 23.000 dolarù ročně. Měla jsem pocit, že hospodářství USA roste, to mi dává dùvěru v akciový trh. Protože pokud existuje stále více Američanù, kteří jedí, řídí auto a potřebují lékařskou péči, pak se vede také podnikùm dobře.rnrnJak se chováte při krachu akcií? rnDržím akcie dál, ala neni mi lehce. Během mých let na burze jsem byla často nejistá a nervózní. Ale pokaždé jsem se zotavila a vytrvala. Mùj manžel a já jsme se často hádali o akciích. Já chtěla mít naše peníze v bezpečí, už máme dost byl mùj argument. On ale chtěl zùstat na burze. Vzpomínám si jak 1972, kdy jsme měli 150.000 dolarù v akciích, se burza zhroutila. Naštěstí mùj manžel se prosadil a krátce po krachu hodnota našeho portfolia vzrostla na 240.000 dolarù.rnKdyž muž zemřel, prodala jsem naše prsteny za 2.700 dolarù a peníze investovala do akcií. Plakala jsem přitom, ale bylo to v pořádku. Také jsem pronajímala jednu ložnici mého domu na zdravotní sestry. Také tyto peníze jsem dala do akcií.rnrnJaká byla vaše nejlepší investice? rn1958 byl Wilson Greatbatch v naší nemocnici, vynálezce stimulátoru srdce. Bylo mi dovoleno se dívat, jak se implantuje do nevyléčitelně nemocného psa jeho zařízení. Před operací pes ležel nehybně. O pár minut později zavrtěl ocasem. Pak začal utíkat. Večer jsem řekla mému manželovi, že jednou i lidé budou nosit stimulátory srdce. Jak Greatbatch prodal svùj patent v roce 1961 společnosti Medtronic, koupili jsme 50 akcií s kurzem 5.11 USD. Později jsme přikoupili akcie a ty akcie nám vyrostly na hodnotu 459.000 dolarù. Většinu akcií jsem darovala škole, ale stále mám 300 akcií Medtronic.rnrnInspirovalo Vás povolání při investování? rnÓ jé. Lidé stárnou a berou více a více lékù. Proto jsem koupila 50 akcií Pfizer, 50 od Merck, 50 Johnson & Johnson, 50 Abbott a 50 Glaxo Smith Kline. Také mám akcie tabákové společnosti Lorillard a Philip Morris.rnrnPřijdete sama na Vaše nápady? rnNe. Počátkem 60. let jsem byla v nemocnici v investičním klubu. Setkávali jsme se tam jednou za měsíc a dali pak každý z nás 100 dolarù do akcií. Indický lékař mluvil o akcii společnosti Intel. Koupila jsem je pak soukromě. Ale jak se pozice vyrostla na 3.000 dolarù, zavolal mne mùj makléř a doporučil prodat. Prodala jsem tedy a minula jsem zisk 1.000.000 dolarù.rnrnDržíte se pravidlem buy-and-hold? rnDržím akcie dlouho. Ale pokud firma neroste, akcie prodám. Například jsem měla akcie bio-supermarkt-řetězu Whole Foods, protože věřím v dobré jídlo. Když se kurz zdvojnásobil, pak jsem prodala. Tam bylo příliš mnoho konkurence.rnMám i akcie Pepsi-Cola a Coca-Cola. Z technologických akcií vlastním jen Apple.rnrnLetos jste se rozhodla opět dùvěřovat makléři. Proč? rnTeï jsem tak stará, že se bojím dělat chyby. Burza je dnes krutá se svými extrémními pohyby nahoru a dolù. Nemám vlastní computer a obchoduji přes telefon. Když mi řekl mùj účetní, že jeho makléř vydělal 36% za poslední rok, když já sama jen 11%, začala jsem používat tohoto makléře.rnTaké já sama jsem poradila makléři, aby on pro sebe koupil akcie Bayer. Tedy si je koupil. Teï telefonuji několikrát týdně s ním.rnrnDělají peníze š»astným? rnJsem spokojena. Mým cílem je dělat dobro ve světě. Peníze mne přivádí blíže k tomuto cíli. I mùj zesnulý manžel se vším co nepotřebujeme, pomáhal mladým polským lidem v USA ke vzdělání. Vyrùstal kdysi jako sirotek v Polsku. Jeho sen stát se inženýrem nemohl realizovat a pracoval jako strojník. Také já pomáhám druhým lidem prostřednictvím stipendií ke vzdělání.rnJako dítě jsem byl považována v rodině za hloupou. Měla jsem potíže se učit a psala levou rukou. U tabule ve škole jsem se podělala do kalhot. Nemùžu uvěřit, že jsem se ze šesti dětí stala s velikým odstupem ta nejbohatší.rnrnakcie blog

Adam

Příspěvek od Adam » sob 21. úno 2015 22:35:16

[file]4291[/file] Edward Zajac, Henderson, Nevada, USArnrn[b][size=6]Strategie kup a drž není mrtvá[/size][/b]rnrnKup a drž strategie není mrtvá, povídá 94 let starý investor Edward Zajac z Nevady, USA. V Británii, ve ©védsku a v USA je poměr počtu akcionářù k počtu obyvatel několikrát vyšší než v Německu. Američani pro zabezpečení na stáří vkládají většinu peněz do akcií. Již jako mladí studují Američani akcie. Edward Zajac (*1916) z města Henderson, Nevada, USA koupil poprvé akcie roku 1937, když mu bylo 21 let a byly to akcie Petroleum & Resources Corp. On jde na to s rozumem, kupuje jen levné akcie a vydělal s akciemi 2,5 milionù dolarù za 73 let. Přepočteno na euro to není moc, ale on to ještě napraví, vždy» byl teprve 94 let starý roku 2010. rnrnJeho pravidla jsou: rnInvestuj jen do firem s atraktivnímu výrobky! rnKupuj jen akcie firem, které jsou aspoò z 25 % ve vlastnictví fondù a institucí! rnNekupuj akcie blízko dvouletého maxima! rnP/E musí být pod 16.rnDividenda musí být nad 2 % z kurzu akcie a musí být placená nepřetržitě už aspoò 10 let. rnNekupuj akcie na dluh! rnVyhýbej se puts, calls, futures a moderním produktùm bank! rnNehraj si s ničím, kde je větší šance proti tobě než pro tebe!rnFinanční krizi 2008 Edward Zajac vyseděl beze ztrát, protože nic neprodal se ztrátou. Je připraven držet akcie 5 i 10 let, vždy» je mu teprve 94 let.rnrn blog akcie

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pon 23. úno 2015 10:26:08

[file]4295[/file]rnProcter & Gamble - takové akcie neni nutno prodávat nikdy.rnrn[size=6][b]Akcie nebo fondy?[/b][/size]rnrnU akciového fondu by se měl začátečník podivat, jaké akcie jsou v něm. Pokud ty firmy zná, jsou to sympatické blue chips ze západní Evropy a USA jako Sanofi, Royal Dutch Shell, AT&T, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Pfizer, United Technologies, Wells Fargo, Banco Santander, Iberdrola, Telefonica SA, BHP Billiton, BMW, BASF apod., pak mùže začátečník investovat do fondu, pokud jsou tyto jmenované akcie ještě levné = PE pod 15, PB a PS pod 3, dividenda nad 3%. Avšak za pouhý rok už by se měl každý člověk s fondem nudit. Zvláště pokud by fond byl rok v minus. Každý jednou musí začít sbírat solidní blue chips akcie s dobrou dividendou, protože pak dostává každý měsíc dividendy a nevadí mu, jestli jsou ty akcie rok v minus, pokud je to rozumný člověk. Pokud je to hloupý člověk, pak prodá každou akcii při poklesu kurzu asi 15% a pak je bez akcií a bez dividend.rnZde je nutno se podivat na 30-letý graf akcie Procter a Gamble, aby člověk viděl, že solidní dividendové akcie neni nutno prodávat ani na vrcholech 2000 a 2008. Je možno je nechat propadnout na 1/3, protože několik let po krachu zas tyto solidní akcie dosahují nová maxima.rnProdat akcie je možno přece jen, jakmile se stanou firmy nesympatické nebo akcie nesnestitelně předražené, nebo rùst tržeb a zisku firmy a dividend se bude zdát na několik let pokažen.rnPokud má student nebo učeò na kontě jen 25.000 korun nebo 1.000 euro, pak si koupí jen jednu akcii za to. A pak šetří třeba celý rok na akcii jiné firmy. Ani chudý člověk by neměl investovat do fondu. Když se podíváme do fondu na nejlepší akcie = top stocks, vidíme, že manažer koupil samý šrot a hnuj. Tedy každý i chudý člověk si musí pomalu od 15 let do 85 let vytvářet svuj vlastní investiční fond.rnrn[file]4297[/file]rnBASF - po prudkém rùstu akcie v lednu by měl následovat pokles o 10% až 20%.rnrnblog akcie

Adam

Příspěvek od Adam » sob 28. úno 2015 9:49:17

[size=6][b]®ranice na Titaniku NWR[/b][/size] rnrnNa palubě potápějící se lodi – vlastníka Ostravsko-karvinských dolù – probíhá velká žranice. Akcie těžařské společnosti byly v době energetické mánie roku 2008 uváděny s velkou pompou na burzu a netrvalo dlouho a dosáhly i cen přes 600 Kč za kus. Nyní se již pár měsícù obchodují za ceny pod 50 haléřù. Pokud se o NWR nezajímáte, tak dodávám, že to není šotek – opravdu mluvíme o haléřích.rnrnHluboce zadlužená firma je již několik let v provozní ztrátě. Přesto se však mohou manažeři ztrátové společnosti těšit na motivační bonusy. Jak spočítal deník E15, při současném kurzu (44 haléřù) by vypořádání s manažery vyšlo firmu na necelých 150 milionù Kč, což dělá zhruba 5% veškerých prostředkù, které má uhelná společnost na bankovních účtech.rnrnPodobně štědrá byla firma i v minulosti. Loni proběhlo navýšení základního kapitálu pomocí úpisu nových akcií, což zpùsobilo brutální naředění podílù stávajících akcionářù (1:20). Mnozí se pozastavovali nad výší odměn pro rùzné konzultanty, poradce a právníky. A pokud se vrátíme do doby před úpisem firmy na burze, tak vidíme, že pùvodní výluční vlastníci, Zdeněk Bakala a spol., zatížily společnost dluhy, ze kterých si vyplatili dividendy ve výši necelé jedné a pùl miliardy eur (zhruba 41 miliard Kč).rnrnVýhled cen uhlí je dlouhodobě nepříznivý, a tak firma nezadržitelně směřuje ke krachu. Ten mùže nastat již koncem letošního října, kdy NWR musí splatit dluhy ve výši 40 milionù eur. Pokud tak neučiní, dojde k okamžitému zesplatnění i dalších dluhù.rnrnZdá se, že s bankrotem se již tak nějak počítá a management (možná jde jen o bílé koně Bakaly a spol.) hledá cesty, jak vyvést peníze z účtù firmy na svá konta. V souvislosti s NWR mluví již delší dobu českoamerický novinář Erik Best o „legálním tunelování“. Mùžeme také hovořit o velké žranici na Titaniku, který už víceméně nemá šanci nenarazit na ledovec bankrotu. Management má již připravené luxusní záchranné čluny, ale zaměstnanci a drobní akcionáři jsou pečlivě uzamčeni v podpalubí.rnrnAutor: Jindřich Svoboda

Adam

Příspěvek od Adam » sob 28. úno 2015 9:59:26

[size=6][b]České privátní bankovnictví [/b][/size] rnrnPoslední dobou se velmi zajímám o privátní bankovnictví v České republice. Když se řekne privátní bankovnictví, představím si pod tímto pojmem něco VIP, honosného, co mi jako klientovi přinese opravdu něco vyjímečného. Vždy» aby jste se stali klientem privátního bankéře, potřebujete minimální vklad v hodnotě pět milionù korun, ve většině případech všach potřebujete milionù deset. Páni, když přinesu bance tak veliké peníze, určitě dostanu víc než obyčejní klienti, nuly, které odírají jen na poplatcích za vedení účtu a další zlodějny. Tipoval jsem si ještě před měsícem roční výnos takových klientù někde kolem 8-10% investované částky.rnrnPřečetl jsem mnoho článkù přímo s privátními bankéři a měl jsem možnost i s jedním mluvit na oné konferenci. Jak to zde funguje? Klient ukáže svou bonitu a pokud opravdu peníze má, začne se o něj starat privátní bankéř. ©»astlivec. Po pohovoru odkud peníze má, co od investice čeká, jak kvalitní má golfové hole a kolik milenek vyplácí, se začne vydělávat. První 4% z vložené částky si bere banka fixně každý rok za správu financí a až poté si bere další odměny. Použiji citaci jednoho privátního bankéře ČSOB: U správy investičního portfolia je běžné platit pevný poplatek, a pokud investice vynáší, je tam i podíl na výnosu. Ahaa, takže mi kliente dej každý rok čtyři procenta svých peněz, abych měl na benzín pro své Audi, na luxusní dovolenou ve Francii na horách a když ti něco náš drahý kliente vyděláme, ještě si z toho něco vezmem, abys náhodou nevydělal moc. Kde to jsme? Považuji za drzost v tomto oboru brát celkem vysokou částku předem a poté ještě případný podíl na zisku. Má filosofie zní jasně: Kliente, pokud ti vyděláme, vezmeme si z toho předem daný krajíc chleba, pokud ne, budeme o hladu i my. Ale chápu to. Jelikož klientùm nic nevydělávají, jejich každoroční 4% jim umožnují platit právě ty velké reklamy v televizích apd. Když jim klient po roce odejde? No co, přijdou z ulice tři další a na nich taky vyděláme. A teï smutná realita - roční výnosy od privátních bankéřù se pohybují kolem 3% p.a., ovšem když se opravdu daří. Prùměrné zhodnocení je mezi mínus dvěma a pùl procenty až plus jedním procentem ročně. Vezměme si příklad, kdy je perfektní rok a mùj privátní bankéř, který se jeví jako rodinný kámoš, mi vydělá tři procenta. Skvělej výsledek! Ale na začátku roku jsem mu dal čtyři procenta jako poplatek. Výsledek? Počítat umí každý.rnrnKdyž to vezmu kolem a kolem, banky těmto klientùm nevydělávají vùbec nic a pokud přeci jen ano, stěží to pokryje inflaci. Já osobně vidím na tomto trhu obrovský potenciál. Když se ke klientùm bude zhodnotitel kapitálu chovat férově a vydělá jim opravdové peníze, není dùvod odcházet a navíc tento spokojený klient přivede i své kamarády a známe.rnrnAutor: Quido Bloger

Odpovědět