Otázky a odpovědi

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Lubos

Příspěvek od Lubos » stř 11. dub 2012 10:08:26

Ziadna dividenda, teda nezajem.

Adam

Příspěvek od Adam » stř 11. dub 2012 10:59:28

FIRST SOLAR INC.rnV současné době neni nikde jinde více zničující konkurence jak mezi firmami na zařízeni pro solární energii. Několik solárních firem letos v Německu přihlásilo insolvenci a pak i konkurs a bankrot, také se solárními firmami v USA a v Číně je zle. Kdejaký výrobce levné obuvi v Číně začal před pár lety dělat levné solární zařízení, které bohužel nebylo zakázáno dovážet do Evropy a do USA, aby zničilo domácí firmy. rnTedy nikdy více žádné solární akcie nebudou už kupovány.rnJe vhodné koupit jen levné akcie od podnikù a bank, kterým žádná konkurence nebrání a nebude bránit letos a další léta zvyšovat zisk, platí nadprùměrnou dividendu, mají nízké zadlužení a pozitivní free cash flow.

Gejza

Příspěvek od Gejza » pát 13. dub 2012 15:00:21

Přeji pěkný denrnKoupil jsem akcie GlaxoSmithKline doufám,že to byla dobrá volba. Akcií je hodně peněz málo tak mi prosím poraïte co koupit dříve. BP,PDLI [NASD] PDL BioPharma, National grid plc. nebo Atlas Pipeline Partners LP.rnDěkujirn

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 13. dub 2012 15:21:27

Záleží na tom, zda chceš akcie držet 1 rok a pak prodat nebo 30 let pro dividendy.rnKdyž jsi si dobře prohlédl ocenění akcií a očekávaný rùst zisku na www.onvista.de a http:finance.yahoo.com a v magazínu Börse Online a víš, čím se ty firmy zabývají, pak toho víš z nás nejvíc. Ostatní lidé mohou vyslovit mínění teprve pak, když budou kontrolovat to, co už ty máš hotovo.rnrnAkcie Glaxo Smith Kline je příliš drahá s PB 8,7rnrnBP nečeká letos žádný rùst zisku.rnrnPDLI vypadá dobře http:finance.yahoo.com/q?s=PDLIrnvšak je to příliš malá firma za 0,8 md. USD a riskantní biotech firma, u kterých by se mohl vyplatit stop loss order. Nebot když malé biotech firmě neni schválen nový medikament, mùže akcie ztratit -70% během jednoho dne a třeba už dnešní otevírací kurz je 70% pod včerejším závěrečným kurzem, takže stop loss -15% by nic nepomohl.rnrnNational Grid a Atlas Pipeline čekají pokles zisku a mají potenciál klesat.rnrnJe to chvályhodné, že neopisuješ od nikoho a hledáš sám zlatý dùl. Snad si byl v zoologické zahradě a nechal si tam vybrat náhodně akcie od nějaké opice. Protože podle známého příběhu opice vybrala výnosnější akcie než vysoce studovaný expert. :)rnAle nemusíš si dělat žádnou námahu s tim výběrem a koupit akcie na jeden rok jen podle sympatie k firmě, pokud se jedná o jednu firmu s dobrým potenciálem akcie tento rok ze seznamu akcií: Akcie na rok 2012 :punk: http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=1

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 13. dub 2012 16:10:09

:question: :question: :question: rnJedna městská knihovna v jednom českém velkoměstě by možná vzala moji knihu na fakturu.rnVíte někdo, jak se posílá někomu něco na fakturu a mùže člověk sám, který nemá žádnou firmu, napsat na kus papíru nějakou fakturu?rnNebo je faktura možná jen na nějakém formuláři z papírnictví a je na tom danový doklad a číslo objednávky a variabilní symbol?rnA to člověk sám bez firmy nezvládne, poslat knihu na fakturu?

Reinvestor

Příspěvek od Reinvestor » ned 15. dub 2012 9:58:19

Nevite někdo,jestli existuje něco jako pojištěni proti bankrotu firmy?

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » stř 18. dub 2012 16:10:32

Když jsem včera zadával příkaz na nákup QSC, tak se na mě usmívala Emilova MONEY EXPO 2012. Dnes mi přišel výpis a úložiště bylo změněno z Frankfurtu na Vienna? Nákupy předtím byly vždy v úložišti Frankfurt. Co se děje?rnrnVšivákùm německým bych platil 26,375% a všivákùm rakouským ,, pouhých,, 25% srážkovou dañ, i když mají s námi smlouvu o zamezení dvojitého zdanění. Stalina na ně! :dork:

seal

Příspěvek od seal » stř 18. dub 2012 19:44:59

[rquote=97&tid=3&author=mnam]Q: začínám s investováním na začátek sem si koupil několik akcií Fortuny. Zatím bylo všechno jak sem čekal, jenže dneska mi od fortuny přišlo 100 a nijak nemùžu zjistit proč ? Nejde ani tak o částku ale o dùvod. Dá se u zprostředkovatele nějak dohledat proč to přišlo ?[/rquote]rnrnže by změna oproti close.....fortuna má dividendy v červnu, tedy loni měla.:info:rnnebo se obchod vypořádal po částech....během několika dní.

Zbynek

Příspěvek od Zbynek » pát 20. dub 2012 18:34:14

Dobrý den,rnrnchtěl bych se zeptat, jestli nevíte, proč klesala poslední dobovou akcie Telefonici. Na stránkách Telefonici jsem také nenašel nic o dividendě pro rok 2012.rnDále jaký máte názor na akcie Metro, Veolia Environnement.rnrnPředem děkuji za vaše názory a odpovědirn

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 20. dub 2012 19:00:19

Když tady nejsou otázky, je to bída a nuda, že se tu nic neděje.rnA když tady jsou otázky, tak neni čas na odpovědi.rnAle burza je zavřená ted dva dny a do pondělka už zde bude několik odpovědí.

Odpovědět