Akcie na stalo pro dividendy

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Jack N.

Příspěvek od Jack N. » čtv 25. dub 2019 16:55:50

14% je opravdu moc.rnSnad casem prinese svezi vitr do plachet JUUL a konopi ...rnrn

TomasV

Příspěvek od TomasV » čtv 25. dub 2019 17:04:27

rnrnrnrnShipment VolumernrnSmokeable products segment reported domestic cigarette shipment volume declined 14.3%, primarily driven by trade inventory movements, the industry’s rate of decline, retail share losses and one fewer shipping day.rnrnWhen adjusted for trade inventory movements and one fewer shipping day, smokeable products segment domestic cigarette shipment volume decreased by an estimated 7%.rnrnWhen adjusted for trade inventory movements and one fewer shipping day, total domestic cigarette industry volumes declined by an estimated 5%.rnrnHodne by jim pomohlo ,kdyby Fed povolil Iqos uz tento rok,ale do te doby dobra prilezitost,pokud to pujde pod 45 kupuju.rnrnrnrn

tom brava

Příspěvek od tom brava » pát 26. dub 2019 8:31:56

kdyz je kusovy propad prodeju cigar na US trhu 5% celkovy, a altria prodala o 14,3% mene, zajimalo by me, kdo na ukor MO ziskava trzni podil...vite nekdo?

Alvarez

Příspěvek od Alvarez » pát 26. dub 2019 8:48:43

Tome, myslim, ze sis ten text jen spatne prelozil/pochopil. Tech 14% i 5% se oboje vztahuje k poklesu prodeje u MO, jen pokazde pocitano s jinou optikou (reported x adjusted).

Shard

Příspěvek od Shard » pát 26. dub 2019 12:36:27

Ahojternrndlho som tu uz nic nenapisal do fora. rnrnja som tento rok zatial nic nekupil. Zda sa mi ze sa S&P500 pohybuje skor do strany. Zaujimave to bolo okolo vianoc, ked prisla panika... no dnes sme zase uz na rovnakych urovniach... a nie a nie ist este vyssie a urobit nove maxima... Buffett pisal v knihe, ze v tejto poslednej casti ekonomickeho cyklu je to normalne, trh nedokaze prekonat nove maxima, prepady sa striedaju s narastami ako vidime od roku 2018. Mne pride burza teraz taka nemastna-neslana, tak vyckavam. rnrna mozno sa mylim...rnrnVsimam si ze sa tu opakuju stale tie iste firmy. Sem-tam sa tu objavi niektora neznama firma. Mam viac ako 50tis eur v hotovosti na nakup akcii. Spomeniem tu zaujimave 3 akcie na ktore cakam.rnrn1. PG-Procter&Gamble... niet co asi dodat. Vsetci pozname. Mne sa paci zostihlovanie portfolia a sustredenie na uzku skalu produktov s vysokym potencialom pozitivneho cash flow. rn2. BIP - Brookfield infrastructure partners - Maju velmi zaujimave portoflio. Co sa mi paci na tejto firme, ze zaujimavo pracuje s dlhom. Prefinancovali vacsinu svojich projektov aby maju zabezpeceny nizky urok v pripade dalsieho rastu urokov... (ak budu rast, ak nie tak sa nic nedeje)rn3. ES - Eversource energy - firma ktora operuje v 3 statoch na severovychod USA. Mozme povedat, ze ma monopol v 2 statoch, (alebo konkurencnu vyhodu). Firma sa zameriava na vyrobu elektriky, (hlavne obnovitelnej), prenos elektriky, voda a plyn. Do roku 2024 investuje 13 miliard USD do obnovitelnych zdrojov. Ma povolenia od Massachussets a stava spolu s ORSTED-DK v mori veterne elektrarne, ktore budu od 2024 tvorit dost vysoke pozitivne cashflow. Firma zvysuje dividendu cca 6% rocne a ma silnu rozvahu. Zatial co predpovedali a ich sluby, splnili zatial presne na vlas... Na rozdiel od Shell - sa chvali ze shell ide dat rocne 2 miliardy na investicie do obnovitelnych zdrojov... je to trosku vysmech ze firma s cash flow viac ako 20 miliard da iba 2 mld na obnovitelne zdroje... Ale stale je to dobre ze sa vzdaluje od ropy a prechadza firma zmenami na LNG a obnovitelne zdroje... rnrnNo a dal som vam par myslienok na premyslanie na vikend:lol:rnrnFinancie-trochu-inak.skrn

powers

Příspěvek od powers » pát 26. dub 2019 14:20:42

Ahoj shard ten ever source pozeram aj ja ale tak vacsia dojna krava je shell.. idu do toho postupne rnrnUPM kymmnene je akcia ktora mi uz skoro vyse roka robi radost rnplusy su ze to neni len obycajna papirenka na drevo a papir ale vyrabaju aj bio paliva,specialne papiere,elektrinu zatial vodne elektrane a pod a maju majetky :) rnrndalsie buduce plus je 31% v atomovej elektrarni ktora sa ma spustit v januari 2020 cez leto ju naloza jadrovym palivom rnDlh maju nizky equity zvysujurnPlanuju expadovat do urugvaju rnrnNevyhoda je len ocecnenie vzhladom na dan z dividendy 25% (finska dan) momentalny yield 4.4% vzladom na tu dan nic moc ale tak myslim ze na rok pridaju tento rok dali z 90centov na 115centov pri 5% yielde je to gut investicia.rnrnZ mojho pohladu je to lepsie ako westrock pretoze neni su zavisli na amazone a budu mat atomovku

Jack N.

Příspěvek od Jack N. » ned 28. dub 2019 12:09:50

Sharde, mas pravdu, dost firem se opakuje, pocinaje vseobecne popularnim Teckem. Mozna je v tom neco, co bych nazval community bias, cili cim popularnejsi a zminovanejsi je akcie, tim se dale posiluje jeji postaveni zde na foru.rnrnUrcite je zajimave uvest mene zname tituly vcetne tezi k nim. No PG to zrovna neni :-)rnrnEversource energy trochu sleduji (vcetne rady dalsich utilit), ale je dost predrazena a dividendovy vynos nejnizsi za radu let. Ono cele odvetvi utilit v USA je na tom podobne a o vodarnach se odvazim rict, ze budouci vynosy budou velmi slabe. Rada z nich se obchoduje za PE 30 s vynosem pod 2%, to nedopadne dobre.rnrnBrookfield infrastructure partners - zde je nebezpeci, ze materska spolecnost si vynuti zpetne vykoupeni jednotek (units) za nevyhodne ceny pro investory. Viz minuly rok Enbridge a zjednoduseni korporatni struktury. rnObecne yieldco s jako je Pattern Energy, Atlantica Yield ci Clearway Energy nabizi vysoke vynosy, ale i rizika a obavam se, ze v dlouhodobejsim horizontu (10-15 let) nebudou fungovat. Pak je dobre vedet, kdy vystoupit, coz muze byt hodne obtizne.rnrnrn

powers

Příspěvek od powers » ned 28. dub 2019 12:53:50

Ahoj Jack preco myslis ze yieldcos nebudu fungovat?rnrn mam ptf CWEN divi je vysoka , co ma napada ako hrozba pre taketo spolocnosti ze giganty ako shell zacnu stavat svoje elektrarne a tak renewables budu mat dusno..

roberto marconi

Příspěvek od roberto marconi » pon 29. dub 2019 12:18:44

Zobnul jsem 1 a pul hromady 02, 2 divi za 13 mesicu, to se da. Neco je treba v ceskych drzet. Ita Moneta nevypada spatne.

tom brava

Příspěvek od tom brava » pon 29. dub 2019 12:58:35

Moncu i teleciho mam uz nalozino do maxu za jen mirne vyssi prumerky, ale doplnil jsem a snizil poradne prumerku Koby za 850/ks - i tak mi chybi jeste tretina stodoly do standardni vahy v ptf, klidne by este mohla trochu niz. Vdaka estebakovi za jeho vikendove hlasani:-)))rnrnBREAKING NEWS aktualne cesky premier dementoval/opravil svuj vikendovy vyrok, ze byl spatne pochopen - trva na puv.pozici hn.ANO, ze sekt. dan nechcou.

Odpovědět