Akcie na stalo pro dividendy

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
tom brava

Příspěvek od tom brava » čtv 16. kvě 2019 14:09:49

ja uz pripojil ted asi 8. vagonek BT a k tomu i VOD=postupne vyplnuju ty gapy pozic rezervovane pro Brexit (ale provozuju light vagonky po 100-200usd, takze mam delsi vlacky:-))rnrndneska je jeste zajimavy vyprodej na NGG, ale nejsem v pozici a po opakovanych hlaskach o zestatneni firmy presunuto z wishlistu na blacklist.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » čtv 16. kvě 2019 16:26:03

[file]7594[/file]rnrnBMW shromazdeni dnes. Sedel jsem ve treti rade. 1. a 2. rada byly rezervovany pro funkcionare. BMW prodalo tolik aut roku 2018 jako nikdy predtim. Kazdych 13 vterin prodava BMW auto. Vetsina elektromobilu prodavanych v EU pochazi z BMW. Presto byla trzba o 1% nizsi nez roku 2017. Dividenda na rok 2016 byla 3,50 €, na 2017 byla 4,00 €, na rok 2018 byla 3,50 €. S tim sotva nejaky akcionar souhlasil a zakrizkoval tedy NE. Jeste dobre, ze nase dividendy od Allianz a Munich Re pekne rostly. BMW nepodvadelo s vyfukovymi plyny.rnVeprove rizky v housce vyjimecne nebyly, zrejme BMW potrebuje moc penez, aby se prodavalo jeste letos uz 10 ruznych typu aut na elektriku. A sekanou nebo parek v housce jsem domu nenesl, ty mam doma taky. Prinesl jsem si ale jako dodatek k dividende 3 precliky a 6 velkych ctvercovych tasticek s cervenou marmeladou.rnrn:( Rodinni poradci, zadarmo od mesta placeni, doporucovali predvcirem Mary Ann, aby mene pracovala a byla vice s detmi doma. A kvuli snizenemu vydelku za 1.600 € netto na 800 € jsem ji dal statni prispevek na deti 388 € mesicne, kdyz dostavam jeste 250 € na rodice a dividendy.rnJenze ja se branim a stale budu branit tim, ze 250 € na rodice je placeno na kazde dite jen 1 rok.rnA polovinu z pridavku na deti davam na byt, plyn, elektriku, telefon, protoze muj duchod je nizsi nez najemne z bytu.rnA moje dividendy potrebuju cele investovat do dalsich akcii, ktere jednou zdedi deti. Takze ja moje dividendy nemam na utratu, ale investuju je do budouciho blahobytu deti, ktere mohou zit za 20 let na ostrovech Puka Puka zcela bez prace. :)rnrn [file]7596[/file]

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » čtv 16. kvě 2019 18:07:23

Dnes nakup PPL 120 ks/29,97 USD. Je to dividendove mesicne 300 Kc pridavek k podpore navic. Penize jsem pouzil z podpory, mzdy z byvaleho zamestnani a z dividend. Mohu vam uprimne rict, ze v tomto mem 55.letem veku neni o cloveka zajem ani na pozici debila. S tim jsem i pocital, ale netusil jsem, ze to bude takova hluboka pravda! Pokud nedojde k nejake krizi jako v roce 2007, tak si myslim, ze mohu byt v pohode. Makrodata z USA prisly velice prijemna, takze se neni ceho obavat - prozatim. Moje dalsi torpedo by bylo samozrejme muj prazsky byt vymenou za venkov, coz me asi stejne jednou nemine po zhruba 3 letech, akorat mam panickou hruzu ze stehovani kramu!

Mindoro

Příspěvek od Mindoro » pát 17. kvě 2019 6:38:35

[rquote=38624&tid=2&author=tom brava]ja uz pripojil ted asi 8. vagonek BT a k tomu i VOD=postupne vyplnuju ty gapy pozic rezervovane pro Brexit (ale provozuju light vagonky po 100-200usd, takze mam delsi vlacky:-))rnrndneska je jeste zajimavy vyprodej na NGG, ale nejsem v pozici a po opakovanych hlaskach o zestatneni firmy presunuto z wishlistu na blacklist.[/rquote]rnrnJa to mam nastavene na cca 1 000 USD/EUR na jeden vagonek a delat mene nakupu, cil je 100 - 200k CZK na jednu pozici . Nyni buduji pozice do cca 50% finalni velikosti, pokud prijde velka korekce, krize, zacnu doplnovat pozice do plne velikosti. Je to takove kompromisni reseni, nechci se v soucasnosti pripravit o dividendovy prisun a zaroven nechci vystrilet veskerou hotovost za soucasne situace, kdy se trhy pohybuji ha historickych vrcholech a tim se pripravit o vyhodne nakupy v dobe vyznamejsich propadu.rnIt s Never Easy

pinokio

Příspěvek od pinokio » pát 17. kvě 2019 7:47:27

Stanislave vim ze to sem nepatri ale jak se vek blizi k 50...byl jsem taky na nekolika pohovorech a slychaval jsem vetu vite jsme tady takovy mlady tym.....ted jsem sice nastoupil do firmy ale zjistil jsem ze je to titanic ...firma tesne pred krachem.

Pavel

Příspěvek od Pavel » pát 17. kvě 2019 8:02:46

[rquote=38630&tid=2&author=Stanislav]Dnes nakup PPL 120 ks/29,97 USD. Je to dividendove mesicne 300 Kc pridavek k podpore navic. Penize jsem pouzil z podpory, mzdy z byvaleho zamestnani a z dividend. Mohu vam uprimne rict, ze v tomto mem 55.letem veku neni o cloveka zajem ani na pozici debila. S tim jsem i pocital, ale netusil jsem, ze to bude takova hluboka pravda! Pokud nedojde k nejake krizi jako v roce 2007, tak si myslim, ze mohu byt v pohode. Makrodata z USA prisly velice prijemna, takze se neni ceho obavat - prozatim. Moje dalsi torpedo by bylo samozrejme muj prazsky byt vymenou za venkov, coz me asi stejne jednou nemine po zhruba 3 letech, akorat mam panickou hruzu ze stehovani kramu![/rquote]rnrnJak se shani pozice debila?

AlterEGO

Příspěvek od AlterEGO » pát 17. kvě 2019 8:09:26

muze mi prosim nekdo prozradit prepocet z vagonku na kusy? diky

tom brava

Příspěvek od tom brava » pát 17. kvě 2019 8:15:38

vagonek=nakupni pokyn (kusy, na ktere se asi ptas, se odviji od velikosti vagonku, na ktery mas budget nebo jses zvykly, prip. optimum k min. poplatku brokera za nak.pokyn...)rnvlacek=cilova vel. pozice (velikost se odviji od tveho budgetu vs. mnozstvi pozic v ptf resp. pozadavku na diverzifikaci)rnrnstaci takto?

Arkyn

Příspěvek od Arkyn » pát 17. kvě 2019 9:03:29

Ja uz jsem nervozni ze jsem dlouho nic nekoupil. Obdobi klidu od Vanoc trva dost dlouho. Uz mam i kes, dokonce z dividend krasne v USD, ale neni moc do ceho, resp. firmy bych vytipovane mel, jen me prijdou drahe. Chtelo by to pokles tak o 5-10%.

bulinak

Příspěvek od bulinak » pát 17. kvě 2019 9:29:11

[rquote=38643&tid=2&author=tom brava]vagonek=nakupni pokyn (kusy, na ktere se asi ptas, se odviji od velikosti vagonku, na ktery mas budget nebo jses zvykly, prip. optimum k min. poplatku brokera za nak.pokyn...)rnvlacek=cilova vel. pozice (velikost se odviji od tveho budgetu vs. mnozstvi pozic v ptf resp. pozadavku na diverzifikaci)rnrnstaci takto?[/rquote]rnrnTaky mi to nazvoslovi lehce vrtalo hlavou. Jestli tim dotycny myslel to, co ja. Diky :)

Odpovědět