Akcie na stalo pro dividendy
[rquote=38630&tid=2&author=Stanislav]Makrodata z USA prisly velice prijemna, takze se neni ceho obavat - prozatim.[/rquoternrnten Trumpuv kun ve Fedu asi obrati kormidlornhttps:www.kurzy.cz/zpravy/494429-futures-na-sazby-fedu-indikuji-76procentni-sanci-na-snizeni-o-0-25-do-zari-2019-situace-bude-ale/
Pavle, obecne vzato, jde to zcela lehce. Ja si tak i nekdy pripadam. Nejvice jsem si vzdycky rozumel s lidmi z prvni republiky a nejmene s temi povalecnymi. Prece jen byla jina moralka a to mi na zdejsi generaci silne schazi. Pravdomluvnost a cestnost uz nikdy asi neprijde do mody, protoze to bolsevici zdiskreditovali a trva to bohuzel dodnes. Z tohoto duvodu bolseviky nenavidim v jakemkoliv vydani. Dokud v tomto state nebude moralka, tak bude vetsina lidi nestastnych a budou zivorit na hranici bidy.rnrnPinokio, v USA takove diskriminacni pomery nepanuji, tak proc je tomu u nas? Kazdy mlady bude jednou prece stary, tak proc si tato spolecnost sije na sebe bic? Prapodivne elitarstvi jako prostredek seberealizace bez jakychkoliv hodnot.
[rquote=38654&tid=2&author=Stanislav]https:www.kurzy.cz/zpravy/494400-polaci-prijdou-o-15-uspor-v-ramci-duchodove-reformy-neco-podobneho-zazili-i-madari-a-co-v-cr/rnrnStejne schema prijde i sem. Nezavidim dnesnim ctyricatnikum a nize, kteri nebudou investovat, protoze v duchodu budou zit de facto ve velke bide! [/rquote]rnrnDnes hodne mladych hleda raketove zisky u startupu, virtualnich men a moc setrit vseobecne neumi. O to vic by meli byt vysmati ti co budou. Protoze by tim padem nemely byt akcie predrazeny.
Tome, Polsko patri do stejneho rance jako my. Ja bych tam akcie nikdy nekoupil a ty doufam take ne nebo se snad pletu? Nemecko a VB jsou jedine dve zajimave zeme v Evrope k nakupu akcii. U Nemecka mi bohuzel silne vadi vysoka srazkova dan. rnrnTurku, muj synovec ma byt, ktery zarizuje uz dva roky. V jeho 21 letech musi dojizdet denne pres celou Prahu od jeho matinky do zamestnani autem, i kdyz je zde dostupna a hlavne lacina mestska doprava. Pokud by ten byt prodal a i auto, tak behem 10 - 15 let by mohl byt svobodny a koupit si mensi byt do 50 km v okoli Prahy a v 35 letech by uz nemusel makat a mohl by se oddavat uz jen konickum. Ma vsak svuj rozum a investuje do veci, ktere penize polykaji, ale negeneruji zisky.
[b][color=green][size=6]Deutsche Telekom ma vic jak polovinu trzby z USA nebo ze 3 Amerik[/size][/color][/b]rnrnJeji cast T-Mobile US Inc. vznikla roku 2001 nakupem americkeho VoiceStream.rnNyni se snazi D.Telekom koupit dalsi spolecnost v USA = Sprint.rnDoufejme tedy, ze kdyz je D.Telekom vic jak z poloviny americka, zvykne si zvysovat dividendy a nikdy vic uz dividendu nesnizovat.rnAkcie ma dnes priblizne P/S 0.9, P/B 2.6, P/C 4.0, P/E 14, vynos dividendy 5.0%, cizi kapital je 3x vyssi jak vlastni kapital.rn:) Ja mam akcie za 6.000 € priblizne 1 rok a 2% v plus. Je nutno pricist 5% dividendu k memu rocnimu vynosu.rn10-lety rust trzby, zisku, dividend http:financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=DTEGF®ion=usa&culture=en-USrnGrafy https:www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID_NOTATION=2025437rnrn [file]7644[/file] V techto zemich vydelava D.Telekom penizernrn [file]7646[/file] D.Telekom, 10 let, SMA 200
@Jurkylius:rnTo mas jako na ceske burze RM system, tam je u nekterych mene obchodovanych CP za den zobchodovano treba i 0 kusu, jednotky kusu tydne :) - treba u US ci DE akcii, co v Kc pres RM system nabizi Fio z pozice vlastnika RMS i tvurce trhu. O to mnozstvi zobchodovanych ale myslim tolik nejde: vzdy spise sleduj, jak siroky spread nakup-prodej tvurce trhu (coz je zpravidla banka, investicni spolecnost nebo hned nekolik techto subjektu, dle dohody s danou burzou pro dane tituly) pro dany titul nabizi a zda ho behem dne udrzuje bez extra kolisavosti. Pokud mezi nakupem a prodejem je spread treba 0,5-4,5% (bezny spread treba i u men ceskych bank), tak to pro nas dlouhodobe male investory (s expozici na jeden titul zpravidla v nizkych desitkach tisic Kc a dobou drzeni i mnoho let) neni problem. Spread 5% a vic (i takovy je k videni, zejmena na US OTC trzich u hodne malo obchodovanych titulu) uz by ale i pro nas dlouhodobe byl na povazenou.