Otázky a odpovědi
[rquote=38708&tid=3&author=Jack N.]62 € za BASF je z hlediska dnesnich ukazatelu v pohode; otazka je, jak se jim bude dal darit ...rnrn[/rquote]rnrnNo prave, vyhled zisku a trzeb na letosni rok zadny slusny rust neslibuje, proto ta cena je nizko a aktualni dividendovy vynos tak vysoky. Jestli veris, ze to dokazi zlomit a v budoucnu porostou, pak je to OK.
[rquote=38707&tid=3&author=Zaza]delsi dobu sleduji cenu BASF. Nestihnul jsem koncem roku propad pod 60. Take jsem tu cetl, ze by stal za koupi cca na 60€. Dnes mame skoro 62, ale nechci propasnout pripadny obrat. vim, ze nikdo nema kristalovou kouli. Navic mam pro tento nakup urceno 1.000€, tak bych asi nemel resit 2 € na cene. jak to mate vy?[/rquote]rnrnDividenda je dobre pokryta jak ziskem tak cashflow,ratio kolem 70%.Navic Basf ma silnou rozvahu.Ja budu pri cene 60EUR prikupovat.
[rquote=38710&tid=3&author=Cyberguy][rquote=38706&tid=3&author=Arkyn]Akcie - chapurnSporak - chapurnUvery - tim je mysleno Zonky, Mintos apod?rnDluhopisy - statni nebo firemni? Me porad dluhopisy nejak nejdou. Prijde me u nich dost nevyhodny pomer vynos/riziko. A riziko totalni je tam take.rnrnCo me mozna ve vyctu trochu chybi je nemovitost?[/rquote]rnrnAhoj Arkyne,rnuvery - na podnikani kamaradovi (na nakup technologii). Jistene majetkem + smenkou.rndluhopisy - firemni. Prave to riziko mne vede k tomu ze je postupne zrusim.rnnemovitost - byla. Ale prodal jsem. Nemel jsem nervy na stridajici se najemniky (potiziste, bordelari, ...). Bylo prakticky jedno jestli je to cizi clovek, znamy, na doporuceni, ... radeji jsem to prodal. Bylo to super misto, s parkovanim, park (mnoha-hektarovy s rekou) u baraku, MHD, hospoda a samoska u nosu. Dodnes si rikam, ze jsem si ten byt radeji mel nechat (ale jen pro sebe s rodinou). Tesne mi nedavno unikla prilezitost - koupe komercniho objektu. Kancelare s halou na sklad/vyrobu s platicim dlouholetym najemnikem. Tady jsem jeste prilezitostem v nemovitostech otevreny.[/rquote]rnrnDiky za upresneni a pohled jak to vidis.rnrnAd nemovitost, je to tak, je to urcite vic prace. Beru ze to je urcita dan za diverzifikaci a jine vlastnosti nemovitosti, napr. jak pises ze se tam pri nejhorsim muzes odstehovat. A je pravda ze dobreho najemnika aby clovek pohledal.
[rquote=38768&tid=3&author=viky]Nazdar,rnjdete nekdo do BASF ? Cena se blizi 60 eur, coz uz je slusna sleva. Nicmene nic nepada samo od sebe.rn[/rquote]rnrnTak dneska pada cely trh, v Reichu vysla slaba cisla a zacinaji naplno obavy z EU voleb, ze hodne oslabi tradicni strany. I dolar z toho profituje.
Protoze od 1.7.2019 mi prestane fungovat u Targobank online banking s TAN cisly na papiru, jdu si dnes koupit handy za 16 euro,rnjen pro ty SMS od Targobank. OK je asi nemecky vyrobek delany jen pro obchod Saturn - Media Markt.rnAle za celych 65 let zivota jeste nevim, ktera tlacitka mam stisknout na handy, abych videl SMS.rnrn:question: [size=6][color=red] Ktera tlacitka musim tisknout na handy, abych videl SMS? [/color][/size] :question: rnSamozrejme se jeste na to zeptam v kramu a vyhledam to s Google v internetu, jak najit SMS na handy.rnrn [file]7623[/file]
V Nemecku se jeste nezasilaji recepty na mobil? Mozna jste zdravy jak ripa, tak to zrejme nepotrebujete, ale ja budu mit v zari zrejme premieru, abych zbytecne nemusel vysedavat v ordinaci. Recept prijde jako SMS. Doporucil bych mobil s vetsim displejem, protoze to co tady ukazujete, je mobil na hrani pro male deti. Doporucoval bych Samsung, protoze ma lepsi fotoaparat nez ten cinsky smejd, ktery jsem si nechal pred lety poslat. Kdybych si radeji priplatil 1.000 Kc, tak bych udelal lepe. Synovec se mi smal a ja jsem poznal bohuzel uz pozde, ze mel pravdu. On totiz ty mobily umi opravovat a nahradni dily kupuje z Ciny. Nejvice opravuje Iphony a Samsungy, lacinou Cinu povazuje za hnuj. Ja jsem kupoval Lenovo. Ten markantni rozdil je totiz jednoznacne videt na fotkach a dodnes me to mrzi, ze jsem si nedal poradit. Priste uz budu chytrejsi a koupim si jedine Samsung.rnrnSamsung Galaxy J3 Datart cena v akci 2 799 Kc. V Nemecku je na Amazonu sice o 1200 Kc drazsi, ale ma lepsi Full HD rozliseni. Novejsi mobily vzdy proudi do zapadni Evropy, a kdyz se castecne nasyti trh, tak se prodavaji u nas, a pak to smeruje az do Ruska.rnrn[file]7626[/file]rnrnMimochodem, ikonu pro SMS mam prehledne dole na obrazovce, takze zadne slozite listovani jako v te detske hracce.
Nyni hledam nejlevnejsi telefonni cislo na handy s dlouhou dobou platnosti.rnPtal jsem se ve filialce D.Telekom, Vodafone, Telefonica, Mobilcom, telefonem u 1&1 a asi mi vsude lhali, ze to telefonni cislo ztratim a penize taky, kdyz to do 6 mesicu nenaladuju novymi penezi.rnrnNejlevnjsi moznost mi nabizel Mobilcom = Freenet = Debitel za 15 euro a do 6 mesicu bych musel znova naladovat penize na kartu, nebo nespotrebovanych 15 euro by bylo na karte zruseno, takze bych se spotrebou i bez spotreby musel kazdych 6 mesicu platit 15 euro, nebo podruhe uz jen 10 euro, abych za 6 mesicu telefonni cislo neztratil.rnrnTaky jsem ale nasel v internetu, ze by mohlo platit mobilni telefonni cislo 2 roky, i kdyz nejsou penize na karte.rnrn:question: A nakonec jsem nasel Callya Talk & SMS. Snad se plati hodne malo, nevim kolik, snad je telefonni cislo platne dlouho, a prijaty telefon nebo SMS snad nestoji nic nebo 9 centu. :question: Tedy musim studovat, kolik stoji nejlevnejsi telefonni cislo pres Callya Talk & SMS, jestli to nefunguje jen na starsi telefonni cislo presunute od jinud. :question: rnrnMit der Gratis Prepaid Karte von Vodafone und dem CallYa Talk & SMS beheltst Du die volle Kostenkontrolle - Ab 9 Cent telefonieren und SMS versenden!