Akcie na stalo pro dividendy

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Jahys
BANCO SANTANDER S.A.

Příspěvek od Jahys » úte 22. kvě 2012 12:52:04

[file]264[/file]rnA co bude s BANCO SANTANDER S.A.?

Investor

Příspěvek od Investor » úte 22. kvě 2012 13:25:08

Akcie Iberdrola a Banco Santander a Telefonica SA je možné a vhodné koupit kdykoliv,rnpokud se zdá, že je trend klesající u konce a začíná rùst.rnDalší dny už nemá význam vývoj kurzù sledovat, teprve za rok akcie přikoupit a vypočítat a zapsat si nový prùměrný nákupní kurz akcie.rnTo jsou akcie vhodné pro někoho na rok a prodej s výnosem, pokud by firmy měly ten rok před sebou vysoký rùst zisku. Pro jiné lidi jsou to akcie na stálo jen pro dividendy jako dùchod. To že akcie hluboko spadly vlivem manipulace analytikù, hedgefondù, daytraders, stop loss orders a obchodních automatù, to je veliké výhoda pro investory, že mohou levně akcie dnes nakupovat, pokud zrovna pár dní nebudou v trendu klesajícím.rnVelice dùležité je neprodávat se ztrátou a nesledovat celý rok to minus nebo plus v akciích. Dùležité je radovat se z dividend.rnStálé denní zprávy o stálé krizi ve ©panělsku jsou jen manipulace kurzù. Někdo zřejmě chce, aby ty extrémně levné akcie byly velmi extrémně levné. Nebo spekulují hedgefondy na pokles kurzù. Však každodenní negativní zprávy o ©panělsku jsou váhoda pro dlouhodobé investory, když mohou každý rok ty akcie levně přikupovat, jen pro dividendy a nikdy v životě neprodávat.rnČím jsou ty španělské akcie spadlejší, tím vyšší je výnos dividend. Jistě se kurzy vysoko nad nulou zastaví a pod nulu nespadnou. Kdyby spadly kurzy akcií na hodnotu dividend, pak by byla dividenda 100% z kurzu a 100% z té investice do akcií. A v ex-dividend den by se dividenda odečetla z kurzu akcie a ta by pak musela spadnout na nulu, pokud by byla celá roční dividenda vyplacena najednou. Ona se však platí po čtvrtinách 4x ročně.

seal

Příspěvek od seal » úte 22. kvě 2012 14:45:12

jedna věc je manipulace s kurzem, která se děje jak je burza stará....a druhá jestli při snižujícím se zisku jsou dividendy v současné výši udržitelné....a o nějakém rùstu dividend, bez rùstu čistého zisku si mùžeme nechat zdát.rntím nechci říct, že jsou to špatné společnosti....jen s nákupem počkám na rok až budou očekávat zisk. sice budou pravděpodobně dražší...ale já to vidím takhle:)

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » úte 22. kvě 2012 15:16:30

Dnes přišla na konta první polovina letošní dividendy Telefonica SA 0,53 EUR brutto.rnTo je u mne netto 147 EUR z investice 5.000 euro.

Matej1992

Příspěvek od Matej1992 » úte 22. kvě 2012 17:19:40

Suhlasim so seal-om a pisem to tu asi milionty raz santander,telefonica su v prusere nech si hovori kto chce, co chce; staci sa pozriet do vyrocnych sprav...rnJe pravda ze so snizujucou sa cenou akcie je akcia dividendovo pritazlivejsia a pri beznych fluktuaciach +- 30% je to v pohode. Ale pokial cena akcii klesa rok,dva o 50-70% asi sa nieco deje a treba hladat problem vo vyrocnych spravach...rn

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » stř 23. kvě 2012 1:47:51

Nebožtík sir John Templeton by asi dnes řekl:rnKdyž lidi ve strachu španělské akcie Bilbao, Santander, Iberdrola a Telefonica prodávají, rntak je od nich koupim. Až budou lidi za pár let ty španělské akcie za pětinásobné ceny chtít koupit, rntak jim je rád prodám.rnrnAlles hamas auf Bahamas. Všechno mame na Bahame.

Matej1992

Příspěvek od Matej1992 » sob 07. čer 2014 12:33:48

[rquote=7772&tid=2&author=roberto marconi]rnHlavne ma plnou stodolu cashe po prodeji 45% podilu ve Verizonu, takze se rysuje nejaka akvizice. rnNebo bude na vyplatu akcionarum.rn[/rquote]rnNevyplatil nahodou Vodafone vacsinu cashu z akvizicie hned pri rozposielani novych akcii akcionarom, resp. ked znizovali dlh?

Pavel

Příspěvek od Pavel » stř 26. dub 2017 20:23:48

Ladislav: takovou typicky německou (bavorskou) valnou hromadu musím jednou zažít. To musí být dobrý zážitek!

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » stř 15. lis 2017 13:45:33

BMWrnZa několik okamžikù koupím pro Mary Ann za 1.000 euro 12 akcií BMWrnza nižší kurz, než jsem je koupil já před pár lety.rnJen bych rád věděl, zda se propad kurzu zastaví na 85 euro, nebo budou klesat zítra dál.rnVšak já jsem s mojí levnou nákupní cenou před pár lety spokojenrna dnes, když je akcie pár euro levnější, musím být spokojen taky, i kdyby byla další dny ještě levnější.rnBMW chart :info: http:www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID_NOTATION=143094

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » stř 15. lis 2017 18:53:00

[file]6145[/file] rn[size=6][b]BMW[/b] ST - WKN 519000[/size] rnTen rùst poslední minuty mne vyděsil. Co kdyby byla korekce u konce? Jestli však bude akcie další dny klesat dál, nevadí. Protože jsem tu akcii koupil dnes po 18. hodině jen za 1.000 euro pro Mary Ann za kurz o pár euro nižší, než jsem koupil akcie BMW pro mne před pár lety.rnrn[b]Dnes jsem poprvé v životě koupil akcie přes telefon.[/b] Každý by to měl jednou vyzkoušet. Nejen furt ONLINE kupovat. Před 17 lety jsem koupil párkrát akcie u pultu v Deutsche Bank. Dnes to byl ale telefon do Norimberku. Na Consorsbank od BNP Paribas.rnProtože mi už týden nefunguje TAN služba přes SMS u Consorsbank, kde má konto Mary Ann.rnJá jsem totiž před měsícem stěhoval provoz mobilního telefonu z Mobilcomu na 1&1 a telefonní číslo 015... mi přestěhoval Mobilcom na 1&1 až dnes. Jinak funguje už týden mobilní telefonní číslo 017... od 1&1.rnJá sám ale mám telefonní číslo po drátě stejné už 33 let 283...rnAkcie BMW jsem chtěl ale koupit už před týdnem a tehdy mi číslo Mobilcomu 015... už nefungovalo.rnTedy jsem se snažil změnit na kontě Consorsbank číslo na 017... od 1&1, jenže kód pro TAN službu mi chtějí poslat v papírovém dopise za déle jak týden. A dnes už funguje zas číslo 015... , tedy jsem na kontě Consorsbank žádal znova o papírový dopis s kódem pro TAN službu, co přijde za víc jak týden.rnKdybych to byl býval věděl, tak jsem před týdnem telefonní číslo na kontě Consorsbank neměnil a dnes by mi fungovaly TAN čísla poslané v SMS na mobil Mary Ann.rnJá ale nechci čekat s nákupem 12 akcií BMW pro Mary Ann 9 dní, já je chci koupit hned dnes. Co kdyby byly další dny dražší, kdyby propad kurzu dnes končil.rnA tak jsem byl informován v drátovém telefonu, že je možné koupit akcie pro Mary Ann přes Consorsbank telefonem. A tak jsem je koupil před několika minutami na německém neburzovním trhu Tradegate, protože Xetra byla po 18. hodině už zavřena a Frankfurt má vyšší poplatek.

Odpovědět