Blog pro akcie a investice = vážné články

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 27. srp 2016 20:26:13

[b]Juraj Kišák a teta z bufeta[/b]rnrn Priemerný 30-ročný anualizovaný výnos investorov investujúcich v zmiešaných podielových fondoch predstavuje 1,65%. Počas tohto istého obdobia index S&P 500 dosiahol 10,35% ročný výnos. Investori zlyhávajú predovšetkým pri rozhodovaní ako vhodným spôsobom nakupova» a predáva» z časového hµadiska. Pritom správne načasovanie kúpy a predaja je jedným z hlavných kµúčov k úspechu v investovaní. Priemerní investori vo väčšine prípadov kupujú tituly mnohokrát nadhodnotené, predaj načasujú až keï je neskoro a hodnota titulu je nízka, čím realizujú straty. Vyhýbajú se stratégii Warrena Buffeta :), ktorý vyhµadáva podhodnotené tituly. rnJuraj Kišák, univerzita Trnava, univerzita Banska Bystrica, audit assistant v Deloitte, audit senior v Grant ThorntonrnrnKdyž už mluvíš o smíšených podílových fondech, pak je slabý výnos 1,65% ročně zaviněn manažery těch fondù a ne prùměrnými investory. Ve smíšených podílových fondech je ale všechno možné, v těch mohou být také dluhopisy s výnosem 1% ročně, termínové vklady a zlato. Jestli index S&P 500 vynesl za 30 let 10,35% ročně, pak se zde jedná o 30-leté držení certifikátu na index nonstop a ne o načasovaní nákupu a prodeje akcií každý rok. Tedy načasování nákupù a prodejù zapomeò! Index S&P 500 byl držen 30 let nonstop pro tu statistiku.rnDivné věci v tvém článku však vysvětluje tvoje slovo Buffeta . Kdo píše Buffet namísto Buffett, ten se zabývá akciemi první měsíc v životě a je teprve na počátku studia akcie a burza . Nebo» správně napsané jméno Buffett poukazuje vždy na neznalosti člověka studujícího akcie a burzu první měsíc. A» už je ten článek psaný slovensky, španělsky, česky, německy nebo anglicky, všude znamená chyba ve jméně Buffett počátek studia autora článku. Zřejmě si se se jménem Buffett na tvých bolševických univerzitách nesetkal. :)

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 02. zář 2016 0:12:30

[b]Skutečné vzdělání v oboru akcie a burza z V©E[/b]rnrnSkutečné vzdělání v oboru akcie a burza z V©E se pozná, když píše student Buffett a ne Buffet. A když ví, že akcie Coca Cola je dnes mizerná investice, protože akcie je 2x předražená a zisk firmy roste jen nepatrně. Dále musí vědět student V©E, že koupit a držet akcie se vyplatí stále, aktivní správa portfolia je hloupost. Hloupá je i investice do hedgefondu, dluhopisù, zlata, akcií bez dividend nad 3% a investice do fondù bez výplaty dividend investorùm. Skutečné vzdělání také znamená, že s 65 lety věku má mít člověk 100% peněz v akciích a nejen 0% až 35%. Jestliže po 80 letém člověku portfolio zdědí 10-leté dítě, mělo by mít dítě podle známého hloupého výpočtu 90% peněz v akciích a nejen 20%, jak by měl ten 80-letý děda podle známého hloupého výpočtu. Avšak my nesmíme dávat vùbec část portfolia na státní dluhopisy s 0,1% úrokem. Tedy 100% portfolia v dividendových akciích, a» už má člověk 10 let nebo 90 let. Skutečné vzdělání také znamená, že student umí nalézt i chyby u Warrena Buffetta a nežere všechno, co Buffett dělá nebo mluví. Vždy» prolhaný Buffett chválí FED za její činnost, spolupracuje s lumpy z Goldman Sachs a s lumpy z Moody s. Skutečné vzdělání také znamená, že člověk nenajde ani jeden pravdivý nebo rozumný článek na http:finance.yahoo.com , který by stál za to přeložit do češtiny a ukázat českému lidu. Nebo» na finance.yahoo.com jsou samé židovské lži, židovské manipulace a židovské srandy z lidí, zrovna tak jak na patria.cz, investicniweb.cz a proinvestory.cz.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » ned 11. zář 2016 13:17:07

[size=4][b]Pepa by chtěl držet akcie 4. největší pojiš»ovny USA pro dividendy až do smrti[/b][/size],rni když prolhaní analytici budoucích 5 let čekají pokles zisku -71% ročně u Prudential. Tedy za 5 let pokles zisku -1.362%.rnPřed hloupými americkými pojiš»ovnami, přivedenými k bankrotu od zločincù z Goldman Sachs a John Paulson a pak zachráněnými státem, je vždy lepší dát přednost zdravé německé pojiš»ovně Munich RE s dividendou 5%, pokud se chce akcie držet až do smrti pro dividendy jako dùchod. Bezhlavá obliba amerických akcií od Evropanù ukazuje na začátečnictví. Nebo nenávist Čechù k Němcùm. Pokud se český člověk zabývá akciovou investicí už 10 let, jistě má už plno akcií z Německa a západní Evropy, a» už je chce držet jeden rok nebo 50 let. Pokud jeho mozek nezùstal zakrnělý jako u nějakého daytradera.rn Největší pojiš»ovny v USA:rn 1) AMERICAN INTERNATION rn 2) METLIFE INC. rn 3) AETNA INC. rn 4) PRUDENTIAL FINANCIAL rn 5) Travelers Companies rn 6) CIGNA CORP rn 7) AFLAC INC rn Já bych nekoupil akcie ani jedné z těchto amerických pojiš»oven. Dám přednost německé zajiš»ovně Munich RE s dividendou 5% z kurzu, pokud se jedná o držení akcií až do smrti, pro dividendy jako dùchod. Však mezi mými 20 akciemi na stálo je z USA akcií 7 a to stačí: AT&T, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Pfizer, United Technologies, Wells Fargo, Cisco Systems.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 17. zář 2016 7:40:11

[b]Vybírá si jeden český pachatel kvalitní dividendové akcie v prosinci 2014[/b]rn[b]Než dojde na dividendové akcie, nejprve něco z historie autora článku[/b]rnPřed deseti lety to byl ještě český podvodník s penny stocks. Nějaký americký gauner mu napsal email, na které penny stocks je nutno nalákat české a slovenské hlupáky a kolik dolarù za tu spolupráci dostane zaplaceno a on pak – český podvodník s penny stocks verboval českou a slovenskou mládež a hloupé dospělé osoby na bezcenné exotické akcie s kurzy za zlomek dolaru. On se nazýval trader veterán a lhal, že ty penny stocks sám koupil a chce je držet dva roky a v případě poklesu kurzù je neprodá, ale přikoupí.rnTrader veterán je člověk, kterého spekulace na burze tak poškodila, že se neudrží na nohách a sedí v invalidním vozíku.rnVšak každý trader při poklesu penny stocks ty riskantní centové akcie rychle prodává, dokud je jeho ztráta menší jak 20%. ®ádný trader na světě neplánuje akcie za zlomek dolaru držet dva roky. [b]A tímto se prozradil jako lhář.[/b]rnPozději se z tradera a z podvodníka s penny stocks stal prorok krachu na burze, prodavač zlata a stříbra. Naváděl lidi koupit zlato a stříbro.rnNyní ani zlato nejede a tak začal prodávat předražené online přednášky o investování na burze za 4.000 korun.rn[b]Aby byli lidi ochotnější vysypat haldu peněz za přednášku, tak se ten komik na nazývá my a firma [/b]. A za tím účelem mùže nabídnout policii i několik jmen dalších komikù, kteří jsou ochotni propùjčit jejich jména, aby ta jeho webstránka vypadala jako firma a měl právo sám sebe nazývat my .rnrn[b]Výběr dividendových akcií podle toho komika – prosinec 2014.[/b] Ta jeho slova jsou zkrácena, však žádná čísla ohodnocení akcií ani jména podnikù nebyly vynechány, v tom jeho článku vùbec nevyskytovaly.[color=blue]rn[b]Výběr dividendových akcií.[/b] Ten problém má každý investor s odporem k riziku a s maximální snahou uchovat vloženou investici a zhodnotit ji. Na akciovém trhu není jisté nic a garanci rùstu akcie nikdy nikdo nedostane. Riziko lze jen minimalizovat nebo zvýšit možnost případného zisku. Dividendové akcie jsou relativně bezpečná aktiva, obzvláš» u tradičních společností, které jsou monopoly v jejich odvětví a na burze se obchodují dlouhou dobu. Společností obchodovaných na burze a vyplácejících dividendy je velká spousta a byla by škoda omezit se na top společnosti s postavením na trhu. Sice poskytují relativní jistotu, že o peníze zcela nepřijdete, na druhou stranu nemùžete čekat mimořádné zisky. Mimořádné zisky [b]nebudeme slibovat ani my, ale pokusíme se[/b] odpovědět, na co dát pozor při výběru dividendových titulù. Záruky nečekejte, je nejisté vše, kde se točí větší peníze. Pokud nepatříte k příznivcùm Warrena Buffetta a nemáte v hlavě informace o všech veřejně obchodovaných společnostech v USA a dalších vyspělých trzích, nezbude Vám, než se spolehnout na některý ze screenerù. Pokud některá akcie screenerem projde, neznamená to signál k nákupu, ale podnět k dùkladnějšímu prùzkumu, pročtení výročních zpráv. V době internetu je informací značné množství. Nastavení screeneru je mimo téma článku. Osobně používám Finviz.com v kombinaci s dalšími online nástroji – Google Finance a Morningstar.com.rnPrvní, o co se budete jako dividendový investor zajímat, je hodnota dividend yield . Čím je hodnota vyšší, tím lépe pro Vás. Stanovovat si ale nějakou nejnižší hranici není to pravé řešení. Nízká hodnota mùže napovídat tomu, že je firma ve špatné finanční situaci, ale přesto má snahu vyplácet aspoò minimální dividendu. Více napoví historie. S tímto souvisí i druhá zásadní informace - dividendová historie. Online nástroje nabízí zdarma informace o dlouhé dividendové historii firem. Čím delší je historie vyplácení dividend, tím lépe. Ideální je, když dividendy mírně rostou současně, jak rostou zisky dané společnosti. Pokud má společnost dlouholetou nepřetržitou historii výplaty dividend, je to pozitivní signál. Ale není to záruka, že tato historie bude pokračovat i nadále. Na tomto trhu moc jistoty čekat nelze.rnDruhým podstatným faktorem je dividendový výplatní poměr neboli částka, kterou společnost rozděluje akcionářùm. Rozumná hodnota se těžko určuje – dalo by se říci, že čím více, tím lépe. Ale vysoký dividendový výplatní poměr bývá dlouhodobě těžko udržitelný. Proto je potřeba podívat se do historie společnosti a zjistit nebo vypočítat tuto hodnotu i v historii. Pokud je na obdobné úrovni, je to dobrý signál. Pokud jeden rok hodnota nápadně vyskočí, je dobré pročíst zprávy o společnosti, které zdùvodní, co k tomuto zvýšení vedlo. Mohlo to být rozhodnutí, jak naložit s přebytečnou hotovostí. Pokud je hodnota příliš nízká dlouhodobě, mùže jít o rostoucí společnost, která potřebuje investovat do vlastního rozvoje. Typicky jde o technologické společnosti, kterým se raději vyhýbám. V případě dlouhodobě nízké hodnoty tohoto poměru je dùkladné pročtení výročních zpráv úkolem číslo jedna.rnDividendy jsou jedna věc, investor ale bude chtít profitovat i na rùstu ceny akcií. Proto je do základního nastavení screeneru třeba dodat i další ukazatele. Vysoký poměr P/B nebo P/E mùže být u solidně vypadajícího dividendového titulu výrazným varováním. Stejně tak jsou dùležité ukazatele manažerské efektivity.rnPři investování ale mějte vždy na paměti, že žádná strategie není stoprocentní a nikdo a nic Vám nezaručí, že právě Vy budete super úspěšný investor. Při dodržování základních pravidel ale mùžete snížit riziko na snesitelné minimum stejně, jako to činí manažeři akciových fondù.[/color] Aoárnrn[b]Tato víceméně bezcenná slova[/b] vyvolávají u mne dojem, že bývalý podvodník s penny stocks, trader veterán a prodavač zlata má málo společného s akciemi. Akcie jsou jeho nepřítel a bojí se jich, i když je potkává v internetu víc jak deset let.rnBojí se vyslovit jakákoliv jména podnikù, aby mu nikdo nemohl vyčítat, že ty akcie koupil a ony pak klesly na desetinu.rnrnZde je však možno vyslovit, že i netechnologické akcie klesly při největším krachu posledních sedmdesáti let 2000–2003 na 1/3 a akcie největších bank USA, Británie, ©výcarska a Německa klesly v největší finanční krizi posledních osmdesáti let 2008–2009 na 1/90. Pokud se neznásobil počet akcií, pak se akcie samy dostaly asi 4 roky po krachu zase zpátky na minulý vrchol. Pokud banka počet akcií více než zdvojnásobila, bylo nutno je od roku 2009 do dnes levně přikoupit. Protože jestli má banka 2009 desetkrát více akcií než 2007, dostane se akcie snadno zpátky jen na kurz desetinový toho z roku 2007. Jen kdo dal do akcie banky, která více než zdvojnásobila počet akcií, tu samou sumu peněz od března 2009 do dnes, jako zaplatil před 2008, ten se s takto zlevněným nákupním kurzem dostane do plus. Nebo už v květnu 2009 dostal do plus. Akcie kleslé na 1/90 a přikoupené za stejnou sumu jako před krachem, ale 90x levněji, jsou kleslé už jen na 1/2 a potřebný 100%-ní rùst do plus dosáhnou už za měsíc po velikém krachu.rnVelký krach předražených akcií ani velká finanční krize tedy nebrání tomu, držet akcie až do smrti jen pro dividendy. Pokud však člověk bude mít vždy dostatečný příjem i bez dividend, mùže každou předraženou akcii prodat a po dvouletém krachu ji levně koupit zas.rnrn[b]Pokud někdo chce držet akcie až do smrti jen pro dividendy, nesmí to být malé ani střední firmy, ani mladé firmy ani české firmy. Musí to být jen nejstarší a největší firmy z indexù DAX, Eurostoxx50, FTSE100, Dow Jones a pár dalších velkých starých firem z USA. České akcie jsou riskantní. Malé a střední firmy budou později snadno sloučeny s většími a akcie vyměněny nebo prodány.rnPředražení netechnologických akcii mùže nastat, když ocenění akcie dosáhne jeden z těchto poměrù P/E 30 nebo P/S 4 nebo P/B 6.rnČas k nákupu akcie je ten den, když platí všechny poměry současně P/E pod 15, P/S pod 3.0, P/B pod 3.0, výnos dividendy nad 3%.rnAkcie bank byly roku 2009 levné i s P/E NA nebo s P/E 1000, tam stačily nízké P/S a P/B. rnJe nutné dbát na to, aby v letech 1995–2007 rostl čistý zisk, tržba, účetní hodnota, cash flow a dividenda prùměrně 10% ročně, v nejhorším případě 7% ročně. Velká finanční krize 2008–2010 v tom udělala na několik let přestávku. Proto není vhodné sledovat rùst ziskù nebo dividend během 12 let, ve kterých je zahrnutý i krizový rok 2009.rnNebál bych se jmenovat několik firem, kterých akcie je možno držet až do smrti kvùli dividendám jako dùchod: BASF, BMW ST, Münchener Rückversicherung, AT&T, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Pfizer, United Technologies, Wells Fargo, Cisco Systems, Banco Bilbao, Banco Santander, Iberdrola, Telefonica SA, HSBC, Royal Dutch Shell A, Sanofi, BHP Billiton. [/b] rnProtože bez těchto jmen firem, bez popsání možného krachu předražených akcií jednou za 70 let, bez krachu akcií bank jednou za 80 let, bez přesných čísel P/E, P/S, P/B, výnosu dividendy a bez 10%-ního rùstu ziskù a dividend 1995–2007 by byla ta slova k ničemu. Tak jako ta slova českého prodavače přednášek, prodavače zlata, bývalého podvodníka s penny stocks a tradera veterána jsou k ničemu. A bál bych se, že i jeho za 4.000 korun předražená přednáška je k ničemu, když tam nejsou přesná čísla P/E, P/S, P/B, P/C, výnos dividendy, stupeò zadlužení podniku nebo banky, výnos ROE, rùst zisku letošní rok očekávaný, nebo rùst zisku, tržby a dividendy během 12 let a jména 20 podnikù, od kterých akcie je možno držet pro dividendy stále.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » úte 20. zář 2016 8:18:14

[b]Doporučení strong neutral[/b]rnCelý Přerov na Moravě čeká na to, co řekne stará Jelenová z FED o svém úroku.rnKaždý den je v Přerově proto veliká nuda, nikdo tam neví, zda koupit nebo prodat jejich akcie Kofola, Fortuna, ČEZ, protože to záleží na tom, co řekne stará Jelenová o úroku FED. rnEmil Dočkal začal dnes publikovat Doporučení k jedenácti akciím z burzy Praha s trváním platnosti hourly, daily, weekly, monthly, general - strong buy, buy, neutral, sell, strong sell a každá z těch jedenácti akcií z PX má všech pět doporučení vedle sebe.rnNapříklad: ČEZ: Doporučení hourly strong buy, daily buy, weekly neutral, monthly sell, general strong sell.rn= http:www.dower.cz/vzdelavani.htmlrnA tak v Přerově nikdo neví, zda koupit nebo prodat ty české a rakouské akcie na burze Praha. Na hodinu nebo na den se lidem v Přerově nechce nakupovat akcie, které podle odhadu Emila Dočkala budou za měsíc levnější.rnAle proto píše Emil Dočkal každý druhý den na jeho webstránku: [b] Nikdo nic neví. [/b] A on taky ne. A proto si z lidí dělá jen srandu s jeho ratingem a doporučením k jedenácti akciím.rnSranda Emila Dočkala už začíná tam, když napíše Doporučení strong buy, doporučení strong sell . Protože korektně česky to má být Odhad potenciálu akcie: nadprùměrný rùst, odhad potenciálu akcie: podprùměrný rùst . Doporučení je chybně.rnTo má být korektně anglicky Rating outperformer, rating underperformer . Recommendation zde nebyla vyslovena. Buy a sell je matení a podvod.rnSlova buy, sell, doporučení a Empfehlung slouží jen k matení, manipulování a podvádění lidí na burze.rnTam se neradí koupit nebo prodat, ale odhaduje se potenciál akcie rùst nebo klesat. rnProto by jednou slova Doporučení, Empfehlung, buy a sell měla být zakázána u akcií a dovolena jen slova odhad, Schätzung, nadprùměrný rùst, podprùměrný rùst, rating outperformer, rating underperformer .rn[b]Ale má ta veselá investiční webstránka z Přerova od září 2016 zcela nový design :) www.dower.cz [/b]

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 30. zář 2016 9:51:28

[b]Jak začínáš pohádko? ®ilo, bylo prasátko.rnZde však jde o akcie a banky.[/b]rnPoprvé v životě akcie? Lump daòový poradce mého šéfa židovského pùvodu (pozor na antisemitismus) koupil pro mne přibližně roku 1990 přes rakouskou Sparkasse Bregenz na Bodensee za 30.000 DM čtyři neznámé americké akcie, aniž by mne informoval, že existuje nějaký index DAX, Dow Jones a Eurostoxx a jak z nich vybrat 4 fundamentálně levné akcie s potenciálem rùst. Přičemž on to mohl vědět, když vybral pro mne 4 neznámé akcie z USA, místo aby dal přednost BMW a BASF. Asi 5 let později jsem akcie kvùli nudě s výdělkem prodal a žid pak mých asi 50.000 DM prospekuloval. Moje peníze mu však přinesl mùj šéf a já mám smlouvu s mým šéfem, že mi dluží 50.000 DM = bez úrokù 25.000 euro.rnJá otevřel konto u Deutsche Bank počátkem roku 2000, abych za pomoci banky investoval 12.000 DM do dvou hloupých fondù s předraženými techno. akciemi. Současně jsem zavřel konto u Sparkasse München. Za čtvrt roku jsem fondy prodal kvùli nudě a koupil dvě hloupé evropské předražené techno. akcie s dividendami, obelhaný hloupými knihami, že se mají kupovat akcie relativně silné, ty mají relativní sílu RS, protože rostly víc než index a že si ocenění s KGV 50 asi zaslouží. Začal jsem mít poprvé radost z dividend. Pak jsem koupil 4 hloupé předražené US techno. akcie a asi roku 2001 jsem stěhoval akcie na DAB banku. Měl jsem hloupých předražených akcií 6. Roku 2001 jsem také přes DAB banku spekuloval s volatilními akciemi z USA od computerù a biotechnologie pomocí technické analýzy.rnAsi 2002 jsem stěhoval akcie na Citibank a konta u D.B. a DAB jsem už neměl. Krásně vyklesané moje 6 akcie jsem pak přikupoval, abych zlevnil nákupní kurzy a dostal se do plus. Teprve koncem roku 2004 jsem spatřil v knihkupectví první rozumnou knihu - Buffettologie, začal kupovat akcie levné s KGV pod 15 od podnikù čekající rùst zisku a přestal jsem spekulovat s grafy. Několik let později mi Citibank přejmenovali na Targobank a akcie jsem měl současně i u Brokerjetu v Rakousku, který koncem 2015 byl zavřen. Nyní mám většinu akcií u Targobank a menšinu akcií u George v Rakousku. A společně s Fio Praha mám konta ve třech bankách. U Fio jen peníze z české knihy, protože české platby 350 korun na konto u Targobank v Německu by asi přišly hodně draho.rnMùj šéf mi chce dát zpátky mých 25.000 euro v akciích Siemens, které prý jednou zdědí po matce Elvíře, která už má dnes asi 95 let.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » ned 09. říj 2016 11:53:51

[b]Ta lež kolem akcie Apple a Warrena Buffetta[/b]rnDáme-li do Guglu slova: weschler combs apple, najde nám to anglické texty z 16.5.2016 a německé texty z 17.5.2016, kde se jasně píše, že akcie Apple koupil za miliardu dolarù pro Berkshire Hathaway holding Todd Combs nebo Ted Weschler. Až do dnes však se myslí a píše v Čechách, na Slovensku i v Německu, že akcie koupil Warren Buffett. Ti nejhloupější akcionáři kupovali v květnu akcie Apple jen kvùli Warrenu Buffettovi. Nebo se cítili potvrzeni ve svém rozhodnutí, když akcie Apple koupili už dříve a drží je dál.rnrn Apple - Buffet kupuje, Icahn prodává napsal jeden známý český humorista 17.5.2016, který prodává přednášku o investování na burze za 4.000 korun. rnVšak kdo píše Buffet namísto Buffett, ten je teprve na počátku vysokého studia Akcie a burza . Neměl by prodávat za 4.000 korun přednášku na téma investování na burze, když sám ještě nevystudoval, že se píše Buffett se dvěma T.rnrn Dva špičkoví investoři mohou mít rùzný názor na jednu a tutéž akcii. Z trochou nadsázky lze říci, že W.B. nakupoval akcie od C. Icahna. Svoji pravdu mohou mít oba, záleží, co si kdo od této akcie slibuje. W.B. možná vidí přicházející hodnotu, Icahn odcházející rùst. Zkusil jsem najít, co se mu na této společnosti mùže líbit. Snad každý, kdo něco od Applu chce, už jejich výrobek má. Věřím, že právě tento [color=blue]ochranný příkop[/color] je to, co se W. Buffettovi na firmě Apple líbí. Podobně, jako se mu líbila Coca Cola koncem 80. let minulého století. napsal jeden známý český humorista, i když by snadno našel s Google, že ty akcie nekoupil Buffett ale Weschler nebo Combs pro Berkshire Hathaway holding.rnrnNuže, dítě moje z Prahy, Apple nemá žádný ochranný příkop před konkurencí, jak se chybně v Praze domníváš. U Apple jen lidé očekávají lepší kvalitu než u stejných výrobkù firmy Samsung a mnohem vyšší kvalitu než u výrobkù z Číny. To je ale omyl. Protože [color=red]výrobky Apple pocházejí z Číny od firmy Foxconn[/color] a ne z USA a prodávají se 8x předražené, než je jejich výrobní cena v Asii. Rozumní lidé kupují tyto elektronické věci raději levněji od firmy Samsung a tak Samsung prodává 2x více těch mobilních telefonù než Apple. Nelze tedy mluvit o ochranném příkopu před konkurencí, jak se chybně domníváš.rnrnJá sem byl přesvědčen hned od počátku, že Warren Buffett nebyl tak hloupý, aby koupil akcie Apple. Protože firmě škodí konkurence, Buffett se vyhýbá komplikované elektronice, firma podvádí s daněmi, prodejem dluhopisù shání peníze na financování dividend, i když má víc jak 100 miliard dolarù ukryto v daòovém ráji. A Apple ztrácí moc peněz každý rok, na vývoj něčeho nového, když naproti tomu Coca-Cola dělá téměř stále to samé bez výdajù na vývoj nových výrobkù. Tedy prodavač drahých přednášek o investování na burze nemá nastudovanou ani strategii Warrena Buffetta a obelhává českou mládež Apple - Buffet kupuje .

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » sob 15. říj 2016 19:25:15

[b][color=#BF0000]Největší finanční krize za posledních 80 let[/color][/b]rnZ mého 2012 neš»astnou náhodou vymazaného fóra se mohl člověk 2009 dovědět, že nikdo nepropadl panice, když akcie velkých a starých bank klesly na 1/95 v největší finanční krizi za posledních 80 let.rnKdyž klesla akcie Citigroup na 1,00 dolar, nikdo se nebál jejího bankrotu, ale kdo měl peníze, rád ji tehdy levně přikoupil. Pouze byly někdy ty akcie přikupovány brzo, když nebyl krach ještě u konce. Správně by se měly přikupovat akcie bank od března 2009 až do dnes. Jestli nějaká banka má dnes 10x víc akcií než roku 2007, dostane se akcie snadno jen na 1/10 toho maxima z roku 2007. Na kurz z roku 2007 by se akcie kleslá na 1/95 dostala až za 100-200 let, když má banka dnes 10x víc akcií než roku 2007. Však kdo akcie levně přikoupil za stejnou sumu peněz, jako měl investováno před krachem, ten měl akcie kleslé už jen na 1/2 a dostal se do plus hned na jaře 2009, měsíc po krachu. Nebo» na konci velkého dvouletého krachu udělají ty nejkleslejší akcie +100% už za měsíc.rnVe finanční krizi se ukázalo, co se předtím nevědělo, že v největších bankách ©výcarska, Británie, USA, Německa a jinde jsou šéfové velicí hlupáci, hazardéři nebo darebáci a dokáží jejich velikou banku přivést k bankrotu: UBS, Credit Suisse, Barclays, HBOS, RBS, Citigroup, Bank of America, Washington Mutual, Wachovia, Hypo Real Estate Bank.rnUkázalo se, co se předtím nevědělo, že v největší pojiš»ovně světa - AIG jsou takoví hlupáci, že pojištěním bezcenného hnoje (zločincùm John Paulson, zločincùm z Goldman Sachs a Deutsche Bank) přivedou pojiš»ovnu k bankrotu.rnUkázalo se také, že když kleslá akcie banky ukazuje na webstránce výnos dividendy 10%, není to ve skutečnosti pravda - akcie klesla pro potíže banky tak hluboko, že sice výnos dividendy oznamuje webstránka vysoký, ale banka se musí zachránit před bankrotem a namísto 10%-ní dividendy nebude placena vùbec žádná dividenda.rn:info: Až přijde přibližně 80 let po minulé finanční krizi zase znova tak veliká finanční krize, pak si budeme rùzné věci pamatovat. Nebo lidé to najdou potom v mé knize česky, německy, španělsky a anglicky psáno: ®e i prùměrně oceněné akcie bank mohou dva roky hluboko klesat a že se nelze spolehnout na velké banky ©výcarska. ®e v největších bankách ©výcarska, Británie a USA jsou velicí gauneři, hlupáci a hazardéři. Naopak ve dvou největších bankách ©panělska jsou chytří a opatrní šéfové: Banco Bilbao, Banco Santander. Tyto banky se nemusely zachránit před bankrotem, přežily krizi snadno samy.rn:info: Takže v akciích bank by mělo být maximálně 20% peněz portfolia, žádné akcie bank ©výcarska ani Německa nekupovat. U bank USA a Británie se musí pozorně vybírat: jen HSBC a Wells Fargo. Přednost dát dvěma velkým bankám ©panělska: Banco Bilbao, Banco Santander.rn:info: V době velké finanční krize bude člověk živ z dividend: BASF, BMW ST, Münchener Rückversicherung, AT&T, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Pfizer, United Technologies, Cisco Systems, Iberdrola, Telefonica SA, Royal Dutch Shell A, Tesco, Sanofi, BHP Billiton. Jestli banky ve finanční krizi dividendy na několik let vynechají: Wells Fargo, HSBC, Bilbao, Santander. rnAle další veliká finanční krize má ještě 70 let čas. I když proroci krachu a krize a prodavači zlata jsou ve finanční krizi od 2007 do dnes, ještě z krize nevyšli, anebo straší s krachem a krizí každý rok. rnVelký krach předražených akcií mùže přijít kdykoliv, když na konci velikého nadšení z akcií budou akcie nesnesitelně předražené, např. prùměrně P/E 30 u akcií v indexu Dow Jones. Dnes je to asi prùměrně P/E 17 a žádné nadšení z akcií nepanuje. Taxikáři a uklízečky se doposud nedověděli z titulních stran všeobecných novin, že se s akciemi moc vydělalo uplynulý rok a tak dosud taxikáři a uklízečky o akcie nemají zájem, když jsou akcie levné (např. BMW, Munich RE, Royal Dutch Shell).

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » pát 28. říj 2016 0:46:13

[b]Od druhého roku investování, dělej si každý sám svùj akciový fond![/b]rn[color=blue]Člověk, který četl ty nejlepší knihy o akciích, by měl mít peníze ve fondu jen první rok, když začal investovat na burze. Ve druhém roce už by se měl každý začít nudit, že z toho fondu nechodí každý rok výnos, jen mu strhávají vstupní poplatek 2% z kapitálu a každý rok další 1% z kapitálu za správu. rnZa druhé, není dobré investovat pomocí fondu do akcií firem, o kterých člověk nic neví, nebo do akcií drahých, nebo do podnikù ztrátových, nebo nesympatických, které nesídlí v západní Evropě a v USA. rnVe druhém roce by každý člověk měl fond celý beze zbytku prodat a investovat všechny peníze jen do akcií levných, od sympatických, známých, velkých a starých firem, které posílají každý rok dividendy víc jak 3% z kurzu.[/color]rnNení chytré snažit se překonávat rùstem portfolia nějaký index. Jde o to, mít každý rok více dividend z akcií. A jestli bude těch dividend po letech 2x víc, než člověk potřebuje, pak teprve člověk bez vlastního bytu mùže polovinu akcií prodat a koupit si vlastní byt.rn[color=purple]Divím se moc, že takový znalec oboru jako Josef Minář ještě furt dává peníze na fondy a není schopen si vytvořit fond vlastní. Ale asi se nezabývá akciemi ještě ani rok.[/color]rnrnPodívej se, kdo chceš, jaké akcie obsahuje index SDAX! Kdyby ten index náhodou překonával všechny jiné indexy Evropy, měl by člověk investovat do Hájkova fondu, kdyby v něm byly jen akcie z indexu SDAX? Nebo měl by člověk investovat do ETF na SDAX? V žádném případě! Člověk musí investovat jen do podnikù známých, velkých, starých a sympatických, když jsou akcie levné a chodí z nich na konto každý rok víc jak 3% dividenda.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » ned 06. lis 2016 23:56:50

[size=4][b]Jen se omezujte daytradeři a začátečníci na akcie USA! [/b][/size] [color=blue]rnUdělejte si portfolio ze 100% z akcií USA, aby každý viděl, že jste daytradeři nebo začátečníci bez vysokého studia!rnJakmile však vystudujete akcie a budete investovat už 10 let na burze, pokud se stanete rozumnými akcionáři z Evropy, budete mít 66% peněz v akciích Evropy a jen 34% peněz v akcích USA.rnKaždý slavný vysoce studovaný americký investor (Graham, Buffett, Templeton, Lynch, Fisher) měl na počátku dlouhá léta jen americké akcie, než koupil poprvé evropské, protože ty domácí firmy znal a aby se vyhnul měnovému riziku. Z toho plyne, že každý rozumný evropský investor má mít na počátku investování samé akcie z Evropy, teprve po letech přidá americké akcie.[/color]rnPokud chce mít rozumný investor z Evropy akcie elektrárny, neobejde se bez akcií Iberdrola, která vydělává hodně s vodní energií v latinské Americe. To není hloupá elektrárna na uhlí a atom jako ČEZ.rnJak za 10 let 1997-2007 rostly u Iberdroly:rncelková tržba, celkový zisk, cash flow, vlastní kapitál a dividenda:rn+258 %, +285 %, +292 %, +38 %, +130 %rnA v letech 2004-2014 [b]rostla tržba 13% ročně[/b] :exclamation: http:nr1a.com/info/Iberdrola.pdf

Odpovědět