Otázky a odpovědi

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Stanislav

Příspěvek od Stanislav » sob 02. čer 2012 8:10:05

Já to asi za 30 let zřejmě už nebudu přehodnocovat, protože zřejmě budu tou dobou pěkně pod drnem. Tak se s tím nemusím trápit jako Ája. Nezlobte se na mě milí pozùstalí, že jsem to nepřehodnotil posmrtně! :lol:rnrnDividendové akcie dávají určitý výnos oproti rùstovým akciím. Je blbost, kupovat akcie bez dividend, když si tam rozdávají tučné výplaty a bonusy a někteří nejsou ani majitelé akcií! To je pěkný pořádek nebo spíše nepořádek - bolševická zlodějna. :grind:

Brokos

Příspěvek od Brokos » ned 18. úno 2018 22:12:10

Tak mam zase jednu amatersku otazku ;)rnrnPozeram na udaje od firmy Buckeye Partners LP - BPL a nejako mi nejde dohlavy ako moze mat firma dlhodobo (podla morningstar) EPS mensie ako DPS ? rnrn Dostane ma nekdo do obrazu ? Dakujem za odpovede ;)

VSbrok

Příspěvek od VSbrok » pon 15. dub 2019 10:15:07

Tak esli je to takhle, tak to pocitas samozrejme spravne, omlouvam se, nemel jsem vsechny podklady.

mar.hladik

Příspěvek od mar.hladik » čtv 25. dub 2019 15:31:59

Nove tema k diskusi?rnJake hodnotici ukazatele pouzivate pro hodnoceni vynosu a rizik u P2P platforem-se zamerenim na Mintos? Kazda platforma pouziva ruzne ukazatele, chtelo by to sjednotit.rnUkazatele by meli brat v uvahu: rentabilitu splatek, casovou hodnotu penez, klesajici vysi jistiny, poplatky i prip. predcasny prodej uveru na sekun-darnim trhu a vynos z nej. rnProsel jsem net a nasel jsem toto:rn1. ROIrn2. ARP - annual percent rate - Rocni procentni sazba - kalkuluje rocni anualizovane naklady uctovane dluznikum.rn3. XIRR - extended internal rate of return - rozsirene vnitrni vynosove procento - kalkuluje vnitrni vynosove procento pro harmonogram neperiodickych peneznich toku.rn4. NAR - Net annualized return - meri anualizovanou rocni navratnost investovane castky v prubehu investice v procentech. Pouziva Mintos pro mereni rentability.rn5. YTM - vynos do doby splatnosti.rn6. Default rate - procento nesplacenych pujcek.rn7. LTV - Loan to value - pomer vyse uveru k hodnote zastavy, napr. u hypotek.rnrnToto tema by bylo dobre zpracovat jako clanek na IG.rnrn

mar.hladik

Příspěvek od mar.hladik » sob 27. dub 2019 9:56:32

Vyborny studijni material o ruznych metodach mereni vynosu na P2P:rnhttps:www.lendacademy.com/different-ways-to-calculate-p2p-lending-returns/

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » čtv 09. kvě 2019 15:08:07

Jak vycistit smradlavy jazyk u zive osoby?rnrnMnoha lidem smrdi z huby a nejsou to zuby ale jazyk. Povlak z bakterii na jazyku.rnMne se to netyka, ale potrebuju to vedet pro jinou osobu.rnBud se ten jazyk musi oskrabat skrabkou, nebo kartacovat kartackem na zuby, nebo snad staci nejaka cistici tekutina na oplachnuti.rnTed by mne zajimalo, zda staci smradlavy jazyk cistit 1x denne zubni vodou za 1 €, nebo nutno koupit drazsi cistidlo?rnrn

tom brava

Příspěvek od tom brava » čtv 09. kvě 2019 15:35:25

[rquote=38466&tid=3&author=Ladislav]Jak vycistit smradlavy jazyk u zive osoby?rnrnMnoha lidem smrdi z huby a nejsou to zuby ale jazyk. rnMne se to netyka, ale potrebuju to vedet pro jinou osobu.rnBud se ten jazyk musi oskrabat, nebo snad staci nejaka cistici tekutina na oplachnuti.rnTed by mne zajimalo, zda staci smradlavy jazyk cistit 1x denne zubni vodou za 1 €, nebo nutno koupit drazsi cistidlo?rn[/rquote]rnrnhttps:www.google.com/search?ei=okfUXP_EH6qJk74P99u4oAI&q=smrad+z+huby&oq=smrad+z+huby&gs_l=psy-ab.3..0l2.2645.3533..4931...0.0..0.135.457.0j4......0....1..gws-wiz.......0i71j0i7i30.XpXhcikLUrArnale jde o mytus ze zdrojem je jazyk - na 100% zuby/dasne nebo plak na mandlich

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » čtv 09. kvě 2019 18:38:41

Omyl, je to prevazne ze spatneho zazivani ze zaludku. Zazil jsem to z prace od dvou lidi a smrdi to i na 3 metry, ze by to skolilo i mamuta! Je to velice nechutna vec, ale zrovna tim trpeli lidi, ktere jsem nenavidel, protoze meli hnusnou vychc@nou povahu. Asi ten otravny jed z jejich dechu je opravnoval k tomu, aby lidem ublizovali a mrtvolnym dechem je zabijeli na pockani. Asi by pomohla nejaka oxidace, protoze ty jevy provazi sirne slouceniny zrejme na bazi merkaptanu a to je pekny hnus! Polil jsem se merkaptanem v praci na bote a trvalo to snad pul roku, nez to dokonale vysmradlo! Peroxidem vodiku jsem zkusmo polil musli v praci, az se z ni kourilo, ale nebyl citit vubec zadny smrad. Akorat ted me to napadlo, ze bych to byval mohl tim peroxidem smyt, protoze nikdo z tech chemickych inzenyrskych oslu nebyl pripraven na praxi, aby nejak pomohl. Bylo to doposud nejlepsi cistidlo na musle, ale kolik by to stalo, vubec nemam predstavu? Vymyslel jsem v praci i laciny postrik na plisen sedou. Byla to jedla soda + modra skalice. Na okurky a rajcata stacilo 32 g CuSO4.5H2O(modra skalice) do 2 l a do druhe 2 l nadoby se dalo 48 g NaHCO3(obycejna jedla soda). Roztoky se do rozprasovace michaly 1:1 pred aplikaci a musely se potom okamzite vyplachnout. Na vinnou revu by bylo potreba o 50% vyssi podil modre skalice tedy 48 g na 72 g jedle sody do celkoveho 4 l roztoku. Brambory 40 g modre skalice na 60 g jedle sody do 4 l roztoku. Mel jsem s tim obrovsky uspech pri mem pestovani rajcat po dobu 3 let, a pak to vyzkousel i muj kamarad z prace na vinohradu za Prahou, coz mi udelalo velkou radost, protoze on byl inzenyr chemie a ja byl obycejne chemicke ucho.

tom brava

Příspěvek od tom brava » čtv 09. kvě 2019 19:07:56

ad absurdum to muze jit i zkonecniku, ze? zaludecni/travici jakoby octanovy nakysly dech je zasadne odlisitelny od jakoby zahnivajiciho z ustni dutiny od zubu/mandli, to by rozpoznal...

Odpovědět