Blog pro akcie a investice = vážné články
[b]Na Vánoce jen slušně a přátelsky s lidmi a o lidech[/b] :) Téma: Akcie a burza. Co jinak.rnrnLump, který založil před málo lety největší německou diskusní skupinu o akciích na Facebooku: Aktien-Club Facebook , mě před lety vymazal brzy po tom, co jsem se přihlásil. Před 14 dny jsem se přihlásil znova a brzy jsem byl zas vymazán jako člen s možností psát názory. Ten idiot Frank H. (na Vánoce jen slušně o lidech) na té Facebook skupině každý den publikuje řadu linkù na články, kde se mluví něco o nějaké firmě z indexu DAX nebo Dow Jones a nic víc. Hlavu má prázdnou, tedy nemluví z hlavy, jen publikuje links na webstránky.rnJá jsem promluvil ale z hlavy, něco jako, že Nike a Apple jsou největší podvodníci s daněmi, podvod jak Enron a takový drek akcie by nikdo neměl kupovat. A proto jsem byl vymazán a už tam nic psát nemám dovoleno.rnrnNěmecké blogy pro akcie a jiné: Petra z Berlína, Stefan z Berlína, tito amatéři se zabývají akciemi dva roky a už na jejich blocích poučují děti o akciích. Moje názory pod články mazali, tedy už tam nic nezkouším napsat. Oni idioti - Petra z Berlína nebo Stefan z Berlína (na Vánoce jen slušně o lidech) by chtěli, aby člověk nejprve slušně pozdravil, pak jejich hloupý článek pochválil a možná ještě položil hloupou otázku jako třeba Které akcie dnes koupit? .rnOni hlupáci už se naučili psát Buffett, nepíšou chybně Buffet, znají P/E, ale koupí akcie i s P/E 30. Ale ještě nedošli ke studiu ocenění akcií s P/B, P/S a asi nikdy v životě nedojdou k ocenění akcií s P/C, na to jejich rozum nestačí. A tak kupují extrémně drahé akcie Starbucks.rnOni se zabývají akciemi teprve 2 roky a chtějí vypadat jako odborníci a proto musí mazat pod články všechny názory od lidí, kteří ví víc o akciích a ukazují na chyby v jejich článku.rnrnIdioti z největšího diskusního fora v Německu = wallstreet-online.de (na Vánoce jen slušně o lidech) zas mažou lidem příspěvky s linkem na jejich webstránky, kde se nabízí na prodej jedna věc. Ale nechají v příspěvcích link na webstránky, kde se nabízí na prodej věcí 50, jako je onvista.de a finance.yahoo.comrnrnCenzura je to zlá v německých diskusních forech a v blozích jako 1939-1945 za Hitlera nebo jak na českém foru FinExpert.cz a Finmag.czrnVyjímka je však německé forum pro akcie: aktienboard.com/forum , kde má člověk dovolen podpis pod každým příspěvkem, který obsahuje link na vlastní webstránku, kde se nabízí něco na prodej. Ba dokonce když tam člověk celý rok nic nenapsal, žádají ho e-mailem o další příspěvek.rnrn©peciální je slovenské diskusní forum ako-investovat.skrnNa jedné straně tam má člověk dovolen pod každým příspěvkem link na vlastní webstránku, i když na ní něco nabízí na prodej.rnNa druhé straně mne pomlouvají lží, že mám všechny moje akcie 99% v mínus.rnNa třetí straně nesmím vysvětlovat slovenským dětem, že druhý administrátor fora Ju., který je daytrader a lže, že mám všechny akcie 99% v mínus, si mùže dovolit jako pasák cikánských prostitutek, prospekulovat všechny peníze na burze s daytradingem, takže na konci každého roku dosahuje rùst jeho kapitálu krásných +0%. Ovšem pasák prostitutek, to je hezká kariera a moc peněz. To není urážka, ale uznání a pochvala - ten člověk je úspěšný v povolání. I když na burze má stejné výdělky jako ztráty, protože už 10 let provozuje daytrading.rn[b]Ale na Vánoce jen slušně o lidech . [/b] :)rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&page=71
[b]Dlouhodobé výnosy value stocks - hodnotových akcií a growth stocks - rùstových akcií, středně velké firmy a velké firmy[/b]rn[color=blue]Statistika, zda dlouhodobě vynesly více peněz akcionářùm hodnotové akcie nebo rùstové akcie středně velikých nebo velikých podnikù z USA závisí na tom, kdo to spočítal a statistiku zfalšoval.rnNějaký obchodník nebo spekulant, který umí počítat nebo někde v internetu kopíroval, bude lidem oznamovat, že posledních 30 let nebo 100 let rostly nejvíce rùstové akcie středně velkých podnikù. Zatímco posledních pár let konečně inteligentní investor nebo už od malička inteligentní investor spočítá, nebo v internetu okopíroval, že nejvíce rostly levné akcie dobře fungujících velkých podnikù. A když k tomu přičte každý rok ještě 3% dividendy a každoročně rostoucí dividendy, pak má jistě pravdu ten value investor a funguje jeho value investing. Zatímco ten spekulant měl pravdu jen několik úsekù let: 1990-2000 a 2009-2017 ty rùstové internetové akcie, growth stocks bez dividend. U těch není možné počítat minulých 50 let, protože tak staré ty firmy nejsou. A ty prodělají v každém velkém krachu hluboký propad, mnohé z nich ještě roku 2017 nedosáhly svùj vrchol kurzu ze zimy 1999-2000. [/color]rn[b]rnV internetu najdeme plno rùzných výpočtù, od rùzných lidí zfalšovaných, já zùstanu u toho prvního, který mi Google našel.rnComparing the results of value and growth stock market indexes[/b]rnAnnual Returns of Value and Growth U.S. Equity Indexes rnrn1.1.1990-31.12.2015 = 26-Year Average Annualized Returnrn U.S. Large Growth 8.60% ročněrnU.S. Large Value 9.03% ročněrnU.S. Mid Growth 9.72% ročněrnU.S. Mid Value 10.49% ročněrn[color=Blue]Domnívám se, že nebyly připočteny dividendy, které by výnos u Large Value akcií ještě zlepšily.[/color]rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=323
[b]Rozumný investor akcionář nemusí číst zprávy z podnikù každý den hodiny, ani když investuje pro klientyrnUnd die deutsche Lügenpresse = prolhaný německý tisk[/b]rnrnDivím se, jak mùže Warren Buffett číst noviny nebo knihy několik hodin denně. Mně by stačilo číst hodinu titulky článkù v několika novinách. Nehledám každý den zprávy z mých 25 podnikù. Dokonce ani hlášení o zisku na konci každého kvartálu z mých 25 podnikù nehledám 4x ročně. Vždy» mám 25 akcií jen pro mne a nemám žádné klienty. ©patná zpráva z Tesco mne nepřivede k prodeji akcie se ztrátou. Spíš mne potěší několik let později pozitivní zprávy z nějaké britské banky, že má finanční krizi a pokuty za sebou a zase platí 4%ní dividendy.rnJá dlouhé články nečtu celé, jen pár vět, chci být rychle hotov. A když vidím v knihovně Handelsblatt, Frankfurter Allgemeine, Focus Money, Börse Online, Der Aktionär, tak tam v tom tisku čtu většinou jen titulky článkù.rnStejně je tam samá lež: že by se měly koupit předražené akcie ztrátové biotech firmy Morphosys nebo předražené akcie Amazon nebo držet 5 hloupých akcií pro dividendy na stálo, jako akcie TV programu Pro 7 atd.rnV podstatě mne v tom tisku zajímá jen to, co je tam psáno o 25 firmách, od kterých mám akcie.rnTaké články o Buffettovi jsou lež. I o tom ten prolhaný německý tisk - Lügenpresse lže. ®e koupil 5% všech akcií německé firmy Lanxess a jiné lži. Jak víme už 24 hodin, akcie Lanxess koupila pojiš»ovna General Re, která patří pod Buffettùv holding. Tedy Buffett nemá s nákupem akcii Lanxess nic společného, ale šéfová pojiš»ovny General Re.
[b]Akcie 1999-2000 přinesla rychlé zbohatnutí a pozdě kupujícím rychlou ztrátu = Nový německý trh[/b]rnrnJack White, vlastním jménem Horst Nussbaum (Ořechový strom) z Kolína nad Rýnem se narodil velice chudý. V 60. létech byl profi fotbalista, nejprve za Viktoria Köln. V rùzných zaměstnáních si vybudoval karieru. Koncem 60. let byl sám zpěvák, ale bez úspěchu. rnBěhem let napsal na tisíc písní pro jiné zpěváky. Je po čtvrté ženatý, ale snad i ta dnešní Ruska mu jednou se slušnými penězi odejde. rnNejvětší jeho kariera byl producent hudebních nahrávek. U několika písní ukradl melodie od jiných zpěvákù, nahrál je s jinými zpěváky na desky, pásky a disky. Vydělal slušné peníze, takže se ženil a rozváděl pro ty jeho peníze. V USA jsou známé ukradené písně Self control , Gloria a Looking for freedom , kde byl ve druhé verzi Jack White producent. On byl producent i pro: Paul Anka, Engelbert, Tony Christie, David Hasselhoff, Laura Branigan. rnKamarádi do přemluvili 1999, aby jeho hudební redakci Jack White Productions AG přivedl 13.9.1999 na burzu. Hned první den IPO akcie vydaná za 12 euro rostla 62%. Počátkem 2000 stála akcie Jack White 50 euro, celá firma 650 milionù euro, Jack měl vlastní akcie za 400 milionù euro. Jenže je včas neprodal. V listopadu 2000 stála akcie Jack White zase jen 12 euro, celá firma 144 mio., Jack měl akcie za 96 mio. Dne 13.3.2003 byl kurz akcie jen 1,62 euro. Firma změnila jméno na 313music JWP AG. 2007 byl Jack White ze své firmy propuštěn a byla přejmenována na 7days Music Entertainment AG. Koncem roku 2012 to byla penny stock akcie za 0,027 euro. Noví majitelé firmy nahlásili 2016 insolvenci, firma je v háji, akcie už neexistuje. Tak jako mnoho jiných mladých firem z nového německého trhu 1999-2000. Roku 2008 založil White novou produkci hudby: Gloriella Music. Jack White - Horst Nussbaum má 5 dětí se 4 ženami a investuje do fondù. Má dnes 77 let a je po čtvrté ženatý se 44 let mladší Ruskou. rn[color=Red]Sem prosím nepište žádné názory![/color]
[b]Stížnost, aneb co s dětmi, aby zbylo 1.000 euro na akcie každé 2 měsíce[/b]rnrnMary Ann byla v listopadu na úřadu, stěžovat si na mne, že nechci dát 3-letého syna Joe do mateřské školky. Jenže já nemohu platit měsíčně 400 euro na mateřskou školku a 800 euro měsíčně na byt elektriku plyn telefon televizi, z mého dùchodu 580 euro a 420 euro dividend, státního příspěvku 384 euro dětem a jeden rok i 350 euro měsíčně rodičùm od státu. Mary Ann vydělává 1.000 euro měsíčně, ale musí dát na zdravotní pojištění 400 euro měsíčně jako samostatná živnost na uklízení bytù. rnA kvùli té stížnosti od Mary Ann chodí od prosince k nám do bytu jedna až tři paní z úřadu jednou týdně, ptát se nás, jak pečujeme o děti. Nebo nás nutí jít 2 kilometry k nim do úřadu. Nutili nás přihlásit 3-letého syna Joe do sedmi nejbližších mateřských školek a jestli bude místo od 1.9.2018 volné, budu muset 5x týdně ráno chodit se synem kilometr daleko a odpoledne pro něj. ®e prý když nemohu platit 400 euro měsíčně za syna v mateřské školce, že mi možná sníží cenu na 100 euro měsíčně jen na jídlo.rnJedna až 3 paní nás teï jednou týdně nutí, abychom nenechali odpoledne spát děti déle jak hodinu, aby se jim chtělo spát už ve 20.00 hodin večer a ne až o pùlnoci. Nutí nás, aby Joe nekoukal na tablet déle jak 2 hodiny denně, aby děti nepily colu, nejedly slané brambùrky, čokoládu a bonbóny. rn[b]A co je nejhorší, že prý 50m2 byt je malý pro rodiče a 2 děti,[/b] a proto máme hledat větší byt s pokojem pro děti. Jenže já nechci bydlet na ve větším bytě za vyšší cenu na konci města, kde je všechno kilometry vzdálené. Já bydlím v jednom bytu v centru města už 34 let, hlavní nádraží i hlavní náměstí a veliký park dosáhnu za 10 až 20 minut pěšky. Pekárnu otevřenou i v neděli mám hned ve druhém domu a supermarkt 100 metrù daleko. A tak jsem řekl včera zatím jen jedné paní, jestli nás budou nutit najít větší byt, najdeme si byt ve ©panělsku u moře. Paní byla dost nemile překvapena. Jsem zvědav, jak budou reagovat ostatní paní na naše stěhování do ©panělska. Německo potřebuje odborníky na computer a mládež pracující na dùchodce a teï by donutili dva budoucí experty na computer stěhovat se do ©panělska, když nás nutí hledat větší byt. Pochybuji, že nám německý úřad pro mládež děti vezme a dá je do dětského domova, jen protože nechci hledat větší byt než 50m2. Čtyři lidé se hezky vejdou do bytu 50m2 malého. Snad budu moci každé 2 měsíce koupit pro Mary Ann za 1.000 euro akcie, když vše zùstane, jak to je a mateřské školky nebudou mít pro naše děti místo, nebo jen za 100 euro na jídlo měsíčně. Byt v centru města nechci opustit za živa.rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=5&page=12
[file]6280[/file] Foto: Geraldine Weissrnrn[b]Expertka a guru na blue chip dividendové akcie Geraldine Weiss[/b] rnGeraldine Weiss se narodila jako Geraldine Schmulowitz v San Francisku 16. března 1926. Kvùli antisemitismu ve škole jí změnil otec jméno na Geraldine Small. Vystudovala University of California v Berkeley 1945. Vdala se, její muž byl Gregory Weiss. Začala se zajímat o investování na počátku šedesátých let, dělala večerní investiční kurzy a četla každou investiční knihu, kterou našla ve veřejné knihovně v San Diegu. Také četla ty dvě známé knihy od Benjamina Grahama. Koupila si své první akcie 1962 ve věku 36 let. Neschopná nálezt práci jako makléř, vydávala od 1966 svùj vlastní čtvrtletní magazín: Investment Quarterly Trends. Měla úspěšnou kariéru na Wall Street. rnGeri zemřela po dlouhé nemoci 26. června 2014 ve věku 88 let. Zanechala po sobě několik milionù dolarù. rnGeraldine Weiss napsala 1988 knihu Dividends Don t Lie: Finding Value in Blue Chip Stocks. rnA 1995 napsala knihu The Dividend Connection: How Dividends Create Value in the Stock Market. Amazon.com je prodává anglicky.rnrnJejí magazín zveřejòoval seznam 13 od ní doporučených akcií s názvem Lucky 13. V letech 2000-2013 portfolio z těchto 13 akcií rostlo prùměrně 11,8% ročně, zatímco index S&P500 5% ročně, akcie Berkshire Hathaway (šéf Warren Buffett) rostla 9,7% ročně.rnPo velkém množství výzkumù jsem si všimla, že vysoké a nízké úrovně výnosu dividend se opakují: vysoký výnos naznačoval podhodnocené oblasti (čas koupit akcie) a nízký výnos naznačoval nadhodnocené oblasti (čas prodat akcie). Takže jsme začali sledovat celkem 350 blue chip akcií, pomocí těch historických výnosù dividend. povídá paní Bílá.rnrn[b]Jaká byla její strategie[/b]rnPaní Weiss byla value investorka, ale věřila, že lidé by se měli zaměřit spíše na dividendy než na zisky, protože je příliš snadné manipulovat zisky v bilancích. Hledala vysoké výnosy dividend u blue chip společností (u velkých firem), které měly silnou rozvahu, což znamenalo snadné placení dividend a rùst dividend. Ona rýsovala grafy historických dividendových výnosù a viděla tam čas kupovat akcie, kde výnos dividendy dosáhl historicky vysoké úrovně a čas prodávat, když výnos dividendy dosáhl minima. Paní Weiss také prosazovala poměrně koncentrované portfolio, což znamená, že investor by neměl mít více než 10-20 akcií.rnrn[b]Jak investovat jako Geraldine Weiss - královna blue-chip dividendových akcií[/b]rn[b]Legendárních sedm investorských zlatých pravidel pro výběr BLUE CHIP akcií ke koupení[/b]rn1. Akcie musí být podhodnocena tak, že její dividendový výnos je na historickém maximu.rnrn2. Musí se jednat o rùstovou akcii, která zvyšovala dividendy alespoò 10% ročně za posledních 12 let.rnrn3. Musí se jednat o akcii s poměrem kurz/účetní hodnota pod 2. Price-to-book value ratio < 2.rnrn4. Musí být poměr kurz/čistý zisk nižší než 20. Price-to-earnings ratio < 20. rnrn5. Akcie musí mít výplatní poměr dividendy kolem 50% ze zisku, dividend payout ratio, aby byla dividenda zajištěna a byl prostor pro rùst dividendy.rnrn6. Dluh společnosti musí být menší než 50% její tržní hodnoty.rnrn7. Musí být splněno celkem šest blue chip kritérií: Dividenda musí být zvednuta alespoò pětkrát za posledních 12 let, akcie musí mít rating A od S&P, alespoò 5.000.000 akcií musí být v oběhu, musí akcie vlastnit alespoò 80 institucionálních investorù, celkem 25 nepřerušených let výplaty dividend, zisk společnosti musel rùst alespoò v sedmi z posledních 12 let.rnrn[b]Která akcie byl její největší úspěch[/b]rnJedním z nejúspěšnějších tipù paní Weissové byla akcie Coca-Cola. 1982 byl výnos dividendy historicky vysoký, tedy musela akcii v jejím magazínu doporučit a během deseti let 1982-1992 akcie rostla 1.285%. S připočtením dividend akcie vynesly prùměrně 34,6% ročně, když index 18,6% ročně.rnrn:exclamation: [color=Red]Sem prosím nedávejte žádné názory![/color] :exclamation:
[b]Jaký je rozdíl mezi slovy SHARES a STOCKS, když se myslí na množné číslo akcie?[/b] rnThe difference between SHARES and STOCKSrnDer Unterschied zwischen SHARES und STOCKS rnrnMiliony lidí po celém světě už se na to ptaly a zvláště ti lidé, kteří nemají mateřský jazyk angličtinu. Ale i rodilí Američané se na to ptají, jak se liší stocks a shares..rnNěkdo tato slova používá zcela náhodně, a» už o akciích mluví nebo píše. Možná, že by ani lektor v anglické knize autora neopravil, že zaměnil slova shares a stocks, když je to podle mnoha lidí jedno.rnShares se používá ve smyslu podíly nebo akcie stovky let, slovo stocks není tak staré ve smyslu akcie. During the Roman Republic, the state contracted out many of its services to private companies, they issued shares called partes. Cicero said Partes illo tempore carissimae = Shares had a very high price. rnrn In today s financial markets, the distinction between stocks and shares has been somewhat blurred. Generally, these words are used interchangeably to refer to the pieces of paper that denote ownership in a particular company. rnFor example, stock is a general term used to describe the ownership certificates of any company and shares refers to the ownership certificates of a particular company. So, if investors say, they own stocks, they are generally referring to their overall ownership in one or more companies. Technically, if someone says that he owns shares - the question then becomes - Shares in what company? rnBottom line, stocks and shares are the same thing. The minor distinction between stocks and shares is usually overlooked. rnrnČesky:rnNa dnešních finančních trzích byl rozdíl mezi stocks a shares poněkud rozmazaný. Obecně platí, že tato slova se používají vyměnitelně, odkazujíce na kousky papíru, které označují vlastnictví v určité společnosti.rnNapříklad stock je obecný termín používaný k popisu vlastnických certifikátù jakékoli společnosti a shares se vztahují k vlastnickým osvědčením určité společnosti. Takže pokud investoři říkají, že vlastní stocks, oznamují jejich vlastnictví v jedné nebo více společnostech. Pokud někdo říká, že vlastní shares, ptají se ho: Akcie v jaké společnosti? rnSečteno a podtrženo, akcie a akcie jsou to samé. Drobný rozdíl mezi akciemi a akciemi je obvykle přehlížen.rnrnPři hledání s Google slov: difference stocks shares ...... se setkáme s tím, že shares jsou akcie od jedné akciové společnosti a stocks jsou akcie od více rùzných akciových společností.rnTedy se má použít slov: I have shares of Pfizer. I have stocks of Pfizer and Sanofi. rnrnČasto se najde v knihách pojem shares of stock . Zde se jedná o podíly na akcii od jedné firmy. Share je podíl. Stock je akcie nebo zásoba. Shares of stock by mohly být také podíly na zásobě akcií. rn Whether you own one, 100 or 100 million shares of stock in a company, you re an owner of the company. rnrnU pojmu zisk na akcii = earnings per share není vhodné použít slov earnings per stock . Google najde 330x častěji earnings per share než earnings per stock .rnrn Stocks are divided up into shares . Divná věc je to, že akcie jsou dělené na akcie. Spíše to znamená, že ze zásoby akcií akciové společnosti se mohou koupit podíly.rn The shares together form stock. = Shares dohromady tvoří stock, zásobu akcií.rnrnThe stock of a corporation is partitioned into shares. Stock typically takes the form of shares of either common stock or preferred stock. Convert the preferred shares into a fixed number of common shares. A shareholder (or stockholder) is an individual or company that owns one or more shares of stock in a stock company. rn Blue-chip stocks represent shares in well-established companies that are typically market leaders. rnrn What is the difference between stocks and shares?rnThe stock of a company is sold in units called shares. rn If you buy a share of a company, you are buying a piece of the company. When you own more than one share in a company or several companies, these are called stocks, because stock generally refers to a portfolio of shares. rn A share is the smallest unit into which the company’s capital is divided, representing the ownership of the shareholders in the company. A stock on the other hand is a collection of shares of a member that are fully paid up. rnrnShareholder je akcionář jedné společnosti a stockholder je akcionář více společností.rnrnWhy many investors have both stocks and sharesrnJestliže jeden investor vlastní shares a stocks současně, znamená to, že koupil podíly (shares) z akciového fondu a tento fond vlastní akcie (stocks) od rùzných akciových společností. rnrn:( [color=Blue]Tak jsme se naučili, že je správně The share of Pfizer nebo The Pfizer share , když se jedná jen o jednu určitou společnost, jenže Google najde 10.000x častěji The stock of Pfizer a The Pfizer stock než share . Z toho plyne, že většina lidí na to kašle, že pro jednu jedinou firmu se má požívat slovo share a ne stock. rnTo znamená, že já to v mé americké knize nebudu opravovat.[/color] :(rnJen kdyby se našlo někde pro více rùzných společností slovo shares, to by se muselo změnit na stocks.rnNeboli slova share a shares se nemusí používat nikdy a mohou se všechny nahradit slovy stock a stocks. Jediná vyjímka je shares of stock , to nejde předělat na stocks of stock , ale to my asi nikdy nepoužijeme, to použijí jen lidé z USA.rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] :post: http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=73
[size=3][color=blue][b]35 akcií v portfoliu je zoologická zahrada[/b]rnAkcionář se bud»o bojí akcií, nebo se mu všechny líbí a proto to přehnal s diverzifikací. Jistě se nedají číst zprávy z 35 podnikù moc často. Ale asi bude nejlepší se na zprávy vykašlat a za pár let, při velkém nadšení mezi lidmi a zájmu uklízeček a taxikářù o akcie, ty předražené akcie prodat. Protože pak přijde velký dvouletý krach všech akcií, jen akcie ČEZ poroste dál. Protože zločinec babiš bude sám všechny akcie ČEZ od lidí a od státu vykupovat a oznamovat majitele akcií jednu jeho firmu, ze které existuje jen poštovní schránka na ostrově svaté Heleny.[/color]rnVšak jestli nejsi spekulant, některé akcie by jsi si měl ponechat i během velkého krachu jen kvùli dividendám. Na konci krachu budou ale kleslé na 1/2 až 1/3 z toho maxima před krachem, které dnes ještě nebylo dosaženo.[/size]rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] :post: http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=10&page=35
[b]Daytrader mne uráží, že mám akcie 90% v mínus, když ty akcie vùbec nemám[/b]rnA nebo lže, že mám ty akcie od roku 2000 do dnes hluboko v mínus, když jsem ty akcie poprvé koupil roku 2009.rnOn si myslí, že timing je všechno a akcie je nutno stále sledovat, rychle koupit a rychle prodat.rnProtože jako správný daytrader se nikdy nic nenaučí, jen technickou analýzu grafu akcie, indexu nebo kurzu mezi dolarem a eurem.rn[color=#FF0000]Jenže čtenáři fóra reagují správně a moje kniha se hezky prodává na Slovensku.[/color]rn[color=#0040FF]Víte, moje děti, nevyprávím pohádky a neslibuju výnos 15% ročně z peněz, které mi přinesete na nádraží v Bratislavě. :)rnJen si hezky dejte peníze do své banky a vyberte si sami akcie v indexu DAX, Eurostoxx50, Stoxx50, Dow Jones a nezapomeòte kontrolovat také firmy AT&T a Wells Fargo, které Goldman a Sachs z indexu Dow Jones vyhodili.[/color]rn[b]Zatímco z hloupého dùchodového pojištění máte první peníze od věku 65 let a děti z něj nedostanou nic, z fondu zrovna tak, nebo jednou ročně nízkou dividendu, z akcií máte dividendy už za měsíc a děti ty vaše dividendy zdědí.[/b]
[file]6362[/file] Foto : Grace Gronerrnrn[b]Grace Groner, šetřivá akcionářka se 7 miliony dolarù[/b]rnrnSekretářka zdravotnické firmy Abbott Laboratories se narodila v USA 4.4.1909. Ve věku 26 let koupila své první akcie, byly to 3 akcie svého zaměstnance Abbott s kurzem 60 USD za celkem 180 USD. Ona byla celý život šetřivá, bydlela skromně a neměla děti, její akcie Abbott nikdy neprodala, ale přikupovala za jejich dividendy a za mzdu a ty akcie se také množily splittingem. rnKdyž zemřela 19.1.2010 ve věku 100 let, zbyly po ní akcie Abbott v hodnotě 7.000.000 USD s ročními dividendami 250.000 USD, které šly na dobročinné účely - do školy Lake Forest College.rnGrace Groner zřejmě vsadila všechno na jednu kartu. Byla hloupě závislá na akciích jedné firmy, které nezkrachovala a vede se jí dobře do dnes. Nenajdeme v internetu informaci o tom, že by měla Grace Groner i jiné akcie kromě Abbott Laboratories. Zde není vhodné následovat držení akcií jen jediné firmy. Však měli bychom následovat držet dividendové akcie velké a staré firmy až do smrti. I když peníze musíme rozložit na 10 až 20 rùzných akcií.rnrn[color=red]Sem nedávejte žádné názory! Názory prosím pod téma:[/color] http:forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=2&page=91rnrn [file]6364[/file] Foto : skromný domek Grace Groner v IllinoisrnrnLadislav napsal:rn BMW akcie koupit, když se zdá, že rostou a neklesají, každý rok přikoupit a nikdy neprodávat!!!rnKoukej, jak ta chudá sekretářka Grace Groner koupila ve 26 letech akcie za 180 dolarù, každý rok za málo peněz přikoupila a ve věku 100 let měla roční dividendy 200.000 dolarù a hodnotu akcií 7 milionù dolarù.rn[color=blue]Pro nás to znamená: Někdo z nás, kdo nespekuluje na burze, aby rychle zbohatl, by měl ve věku 26 let nebo až ve věku 40 let mít akcie rùzných firem za pár tisíc euro a každý rok za pár tisíc euro přikoupit, aby ve věku 60 let měl hodnotu akcií milion euro a roční dividendy 24.000 euro.rnJá začal kupovat akcie bohužel až od věku 46 let, když byly západní akcie zrovna extrémně předražené a české akcie jsem neměl. Nekupoval jsem za pár tisíc euro ročně, ale asi za 13.000 euro ročně až do věku 60 let a ročních dividend 5.000 euro. Nyní nezbývá než sledovat, jak ty dividendy každý rok přibývají bez přikupování akcií, protože už nedostávám mzdu a akcie kupuju jen málo a pro Mary Ann. [/color]rnLadislav