Jakékoliv povídání

Jediné rozumné fórum pro akcie a investice. Bez urážek návštěvníkù !!!
Odpovědět
Stanislav

Příspěvek od Stanislav » čtv 30. kvě 2019 17:04:51

Dnes jsem si poprve vyrobil bezinkovy pivni strik. Udalal jsem pivni riz 1:1 s domaci bezinkovou limonadou. Je to skvele a priprava je uplne primitivni. Na 3 l vlazne vody 20 dkg cukru rozpustit, pridat 10 g drozdi(1/4 kostky), pulka nakrajeneho citronu a asi 15 bezinkovych kvetu do vetsi misy nebo kbeliku. Neponorene kvety maji tendenci oxidovat, tedy hnednout, coz neni dobre. Nechat stat 20 hodin a pote precedit do plastove lahve a dat jeste na 1 - 2 dny do lednice, aby kvasinky nasytily napoj oxidem uhlicitym. Je to skvely napoj. Napoj je kalny kvuli zivym organismum.

Jack N.

Příspěvek od Jack N. » stř 05. čer 2019 10:22:13

Zajimava kniha, mohu doporucit:rnrnhttps:www.databazeknih.cz/knihy/vsechny-jejich-lzi-358606rnrnrn

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » pon 10. čer 2019 12:12:18

Dnes jsem po letech patrani v matrice konecne narazil na sveho prapradedecka z matciny strany. Muzete sami porovnat, jak je obtizne neco dohledat v zaznamech, kdyz je to psano timto pismem. Je to ve druhem radku se jmenem Antonius. Jsem velice zvedav, jestli budete nekdo schopen vubec rozlustit prijmeni? Moje vzdalena teta tento obdobny obor studovala na Karlove univerzite, ale vice jak 25 let jsem ji bohuzel nevidel a nejsem s ni v kontaktu.rnhttp:ebadatelna.soapraha.cz/d/13584/33

Cyberguy

Příspěvek od Cyberguy » pon 10. čer 2019 15:11:56

Uzasne Stanislave! Obdivuji kazdeho, kdo ma tu pili a vytrvalost najit sve koreny. Myslim si ze to je velmi narocne.rnMel jsem stesti a nahodne jsem nasel sveho pribuzneho, ktery zmapoval nas rod (z matky strany) az pred r. 1600. Cele to sepsal do knihy o 326 stranach (vystrizky z matrik, bernich knih, fotografie staveni a katastralni mapy kde kdo zil, fotografie lidi, popis kdo jaky grunt koupil, prodal, ...). Ma muj obdiv za to co dokazal.

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » pon 10. čer 2019 16:07:10

Cyberguy, to je srovnatelne s nasim investovanim - posedlost a umanutost, jinak by to neslo! Ani si neumis predstavit, jakou mi to udelalo velkou radost, ze jsem si na to prisel sam a bez pomoci. Je to stejny adrenalin jako najit poklad. Sestra od me mamy umela svabach a take jim psat. Umela psat obema rukama, coz je docela nevidane a nevim o nikom, kdo by tuto schopnost mel? Perfektne mluvila nemecky a nejaky rodokmen mela, ale ten zmizel neznamo kam a mama o tom nic nevi? Bohuzel zemrela cca. v roce 2002.

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » úte 11. čer 2019 13:43:05

Nejlepsi zmrzlina je k nalezeni v Cafe SarclettirnA nejlepe chutna zmrzlina bila s oranzovou smouhou: Cannolo Siciliano (to je pomeranc a jeho slupka)rna bila zmrzlina s cervenou smouhou: Amarena (to je tresne)rnZ jednobarevnych zmrzlin jsou dobre: cocos a alkoholicka malagarnhttp:www.sarcletti.de/41-0-Eissorten-Index.htmlrnJine prodejny maji dobre jednobarevne zmrzliny: hruska, ananasrna zmrzlinu s oranzovou smouhou: jogurt s pomerancem: yogurt aranciarnrnSnad ma i Praha nekolik vyrobcu italske zmrzliny, kde je kousek slupky s pomerance a pomerancova stava.

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » úte 11. čer 2019 14:23:55

Dnes jsem si oteviral domaci zazvorovou limonadu. Dal jsem vice nastrouhaneho zazvoru na 1,5 l lahev cca. 35 g, mene cukru asi 85 g + hrasek drozdi a vymackanou 1/4 citronu. Den na teple s pootevrenou zatkou pote zasroubovat, a pak hup s tim do lednice. Trosku jsem pootocil zatkou a nic a najednou se ode dna odlepil kus dna s velkym podmorskym virem po zemetreseni a vsechno se dalo do pohybu. Upoustel jsem snad 15 vterin, a pak jsem to psychicky nevydrzel a dokonal dilo, takze me to pekne ohodilo! Ve finale to vypadalo, jako kdyz jsem se poblil. Domaci limonady jsou jednoduche a i chutne. Bohuzel nejsem moc velky pritel cukru, takze to piju sporadicky. Jeste budu zkouset kvas, ale musim si upect nejdrive kvaskovy chleb a ten nechat v troube vypect do tmava. Davaji se rozinky, cukr, chleba, drozdi a mozna citron nebo kyselina citronova. Pil jsem v minulosti nejaky lotyssky kvas a chutnal mi vice jak coca cola. Divim se, ze to tady neni na trhu?

Ladislav

Příspěvek od Ladislav » úte 11. čer 2019 14:26:15

[file]7681[/file] Zazvorova limonada v obchodech se jmenuje Ginger Ale. Taky jsem mel mnohou lahev doma za poslednich 65 let. Supermarkt Netto a Lidl prodavaji 1,5 L lahev za 0,59 euro. Snad by se mela tato Ginger Ale michat s ovocnou palenkou, slivovici, hodila by se i Tequila nebo Aquavit. Ale asi ne Gin, Vodka, Bacardi. Pro deti od 18 let.rn

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » úte 11. čer 2019 17:09:30

To bude nejspis chemie a s domaci limonadou to bude mit hodne malo spolecneho. Ten muj domaci napoj je nekdy mirne zakaleny, protoze tam jsou zive kvasnice. S pivem to rezat neni k zahozeni, ostatne neco obdobneho delaji.

Stanislav

Příspěvek od Stanislav » stř 12. čer 2019 6:23:41

Cutty, v tomto veku uz rozbihat nic nehodlam, protoze jsem unaveny. Na vyrobu potrebujes mit prostory a zarizeni. Pak ti tam poleze hygiena a bude to zrejme koncesovana zalezitost, kdy budes potrebovat minimalne vysokoskolske vzdelani. Vetsina napadu stejne neni z me hlavy, ale z internetu. Navic nemam tuseni, jak je to s trvanlivosti tech vyrobku? Kvasena zelenina se na trhu skoro vubec neprodava a pritom patri mezi TOP 5 nejzdravejsich pokrmu na svete! Silak z Brna Franta Kocourek to zral na metraky a ja to take dost casto delam. Vykvasene to mam za 2 dny a nemusim tam sr@t zadny ocet. Mam uz to napriklad 14 dni v teplem spajzu a vubec se to nekazi! Je to jednoduche. Nazezat ci nastrouhat skoro jakoukoliv zeleninu a zalit lakem z 1 l vody, 1 lzicky cukru a 2 lzicek soli, aby to bylo zcela ponorene. Koreni dat podle chuti. Vareckou 3x denne az ke dnu vyhnat oxid uhlicity, ktery vznika pri kvaseni. Trva to zhruba 2 - 3 dny podle teploty. Ten cukr tam hraje divy a je to vlastne starter. Pote zavickovat a strcit do lednice nebo chladneho sklipku.

Odpovědět