Jakékoliv povídání
Cutty, je to a.s. zrejme s vetsinovou ucasti statu? Je tedy placena z dani obcanu a stejne tak i odbory. Reditel krade a na zamestnance se kasle. Podle me to je smesne. Nedavno jsem sem daval priklad vykoristovani zamestnancu v USA a zrovna u tech firem, ktere zde vetsina lidi drzi. Domnivas se tedy, ze bychom meli ty firmy prodat?rnrnSoukromnik by ho mohl vyhodit i bez udani duvodu. Ceska posta je taktez statni firma a zamestnance bere u drzky. Jeji hospodareni skoncilo ve ztrate, protoze stat neplati za sluzby, ktere po poste vyzaduje. Pokud by tedy zamestnanci pozadovali zvyseni mezd, tak na ne proste neni a stat nikdo nedonuti, aby platil za sluzby promptne, protoze neumi radne hospodarit a rozpocet skonci v deficitu. Problem je v neschopnosti a kradeni vrcholnych manazeru a je mi s podivem, ze to nikdo nehlida, kdyz jsou tam takove uniky penez? Ja bych takovemu manazeru sebral veskery majetek a kopnul bych ho na cestu jeste do prd*le. Pokud sledujes debaty v CR ohledne vyberu nesmyslnych dani na nerealizovatelne socialni bonusy pri jejich spatnem hospodareni, tak tam vubec nezaznelo, kolik je potreba vyhodit statnich parazitu? Je to vsechno ve firemni kulture a moralce. Pokud budes zamestnanec, tak mas povetsinou smulu, jestli delas pod nejakymi psychopaty. Ja jsem to zazil nekolikrat, ze bys z toho blil, ale proste to tak je!
My to mame podobnernrnPrijde chlap do baru, kde obsluhuje barman - robot.rnNatoci mu perfektni pivo a zepta se ho, jake ma IQ.rnChlapek odpovi, ze nekde kolem 150.rnBarman se s nim plynne zacne bavit o kvantove fyzice,rnglobalnim oteplovani, makroekonomice, nanotechnologiich atd.rnChlap je z toho cely vedle, tak si rika, ze ho vyzkousi.rnJde domu, prevlekne se a vrati se do baru.rnBarman mu opet natoci perfektni pivo a pta se na IQ.rnChlapek rekne, ze ma kolem stovky.rnRobot s nim zacne kecat o zenskych, o fotbale, o autech ...rnChlapovi se to hrozne libi, tak jde zase domu,prevleknernse a vrati se do baru.rnObdrzi opet perfektni pivo a obvykly dotaz.rnTentokrat rekne robotovi, ze ma IQ 50.rnNato se barman nakloni az k nemu a pomalu,rnale skutecne pomalu rika:rnTak co? Zase budeme letos volit Babise?
Cutty, mne se Igor Matovic libi, protoze to je osobnost a je to stredopravicovy politik, coz je i moje parketa. Vubec se nedivim, ze je na Slovensku obliben a kandidoval ze 150. mista a dostal se po volbach na 1. misto, coz jasne hovori o jeho skromnosti. Dano neni politik, protoze nema jednotny nazor a propaguje bolsevickeho ksindla Harabina. Dela zajimavou internetovou show, odhaluje nektere spatnosti ve spolecnosti, ale bylo by lepe, kdyby se zdrzel jakychkoliv politickych komentaru.
Ja jsem Cutty zvedav, kolik pujde u vas lidi k Eurovolbam? U nas to nebude take zadna slava. Ja budu volit Ludka Niedermayera z koalice STAN + TOP 09, uz jsem ho zakrouzkoval. Ty Danovy videa jsou vicemene volebni spoty pro Petera Puskara. Pokud by vynechal Hlinku, tak si myslim, ze by mel daleko vetsi sance. Ta jeho odborarska levicova propaganda slouzi akorat k oblbovani. Stredopravicove strany na Slovensku trpi stejnou nemoci jako u nas. Mely by se jednoznacne sloucit, protoze by pak mely daleko vetsi sance. Proevropske strany u nas jsou akorat KDU-CSL + STAN + TOP O9. Bohuzel neni u nich vule se sloucit, protoze kazdeho zajimaji parcialni sobecke zajmy.
Ahoj!rnrnRad bych se zeptal zda-li tu jeste nekdo krom DGI investovani investuje v nemovitostech.rnKonkretne me zajimaji tyto dva typy investic:rna) koupe a pronajimani apartmanu (horska strediska, rekreacni oblasti,...) rnb) investovani do nemovitosti skrze spolecnosti typu upvest, realcareinvest, apod... Tzn investice do podilu nemovitosti kde neni nutne koupit cely byt ci apartmanrnrnZajimaji me osobni zkusenosti, vynosy, apod..rnrnPredem diky za reakce!rnrnOsobne mam rozlozena aktiva v DGI (Degiro), P2P (Mintos) a rad bych pridal jeste nemovitosti.
Az 40% muzu pry trpi depresemi, kdyz ukonci zamestnani a odejde na penzi. Ja jsem to mel zrejme obracene, protoze jsem mel deprese, kdyz jsem chodil do prace a musel jsem na ty smejdy delat. Uz budu pul roku doma a zadnymi depresemi netrpim. Co je na tom nejhorsi, ze ten den extremne rychle utece. Na zadne vyskakovani to sice neni, ale zit se s tim da. K uplne spokojenosti by to chtelo jeste nekde tak 3 roky delat, abych usetril 500.000 Kc a spolu s dividendami by to uz bylo k pokojnemu ziti dostatecne. Pocitam v tom samozrejme polozku ZP, kde je pro mne jeste 200.000 Kc sekera. Podle zakona jsem povinen brat praci alespon na 80% pracovni doby. Proto nejake kolbenky, kam by me chteli vyslat, tedy nepripadaji v uvahu, protoze tam je smenny provoz. Takze nepohodlnou nabidku mohu zcela zakonne zariznout. Jeste mam pul roku na hledani prace, takze cas me tolik netlaci. Potom zacnu zit z dividend a uspor.