Otázky a odpovědi
[color=blue]Mozna ve veku 100 let zacnu fotografovat jinak nez na negativni barevny kinofilm ve 30 let starem fotoaparatu. Protoze za 35 let mozna uz negativni barevny kinofilm uz nebude existovat. Neni dobre kazdych 10 let menit zpusob fotografovani a zpusob prehravani muziky a filmu. Kampak by to doslo, kdybychom vsechny LP gramodesky zahazeli a magnet. kazety zahazeli a vsechny VHS videokazety zahazeli do popelnice a kupovali si kazdych 10 let novy moderni zpusob ulozeni hudby, filmu a fotografii.rn65 VHS videokazet s filmy Laurel a Hardy zahodit a koupit 65 DVD nahravek?rnVsechny LP Beatles zahazet a koupit je na CDs a pozdeji na MP3 a pozdeji zas jinde?rnTo nema vyznam. Kdyby byl clovek jen 87 let na zivu, mohl by fotografovat 87 na negativy, a sbirat muziku na LP gramodeskach a sbirat filmy na VHS.rnDva systemy, stary a moderni, pro kazde umeni ale bude clovek potrebovat, jestli bude 200 let na zivu.[/color]
cisla za 2018 (+2017) jsou v revizi, cisla za 1Q/2019 nejsou k dispozici, nevidanych 80% aktiv k ultimu 2017 bylo nehmotneho majetku, v US jsou od 2018 pry nejake zprisnene GAAP pravidla pro precenovani nehmotneho majetku/goodwilu, t.z. KHC muze byt (dosud skryte) silne zadluzena nebo i predluzena, skuttecny stav po zrealneni cen NHM se snad brzo dovime = ted to nema nic spolecneho s investovanim, spis ciry gambling
Zaza: IRM padlo kvuli anaaal-itikum, protoze vydeli jen o 8% vic nez loni a pro letosek vedeni ocekava plus-minus stejnej vydelek ... :info:rnrnhttps:seekingalpha.com/news/3454806-mixed-reactions-iron-mountains-printrnhttps:seekingalpha.com/news/3454146-iron-mountain-plus-1_6-percent-line-fy-outlook
Zaujala ma moznost vytvorit si ucet napr. roklen alebo trasferwise kde sa daju vytvorit ucty v roznych menach s minimalnimi poplatkami za prevod medzi nimi a lepsim kurzom ako pri banke. Pouziva s Vas niekto nieco podobne? V Lynxe je polatok za konveriu 6EUR a ani kurz nie je najlepsi. Teraz mam nejake GBP a budem chciet aj nejake dolare poslat. Tiez ma zaujma ci sa da poslat z Lynxu len GBP na iny ucet z akeho som posielal pociatocny vklad?
[rquote=38901&tid=3&author=Jurkylius]Zaujala ma moznost vytvorit si ucet napr. roklen alebo trasferwise kde sa daju vytvorit ucty v roznych menach s minimalnimi poplatkami za prevod medzi nimi a lepsim kurzom ako pri banke. Pouziva s Vas niekto nieco podobne? V Lynxe je polatok za konveriu 6EUR a ani kurz nie je najlepsi. Teraz mam nejake GBP a budem chciet aj nejake dolare poslat. Tiez ma zaujma ci sa da poslat z Lynxu len GBP na iny ucet z akeho som posielal pociatocny vklad? [/rquote]rnrnPouzivam Revolut. Mam i Roklen, Transferwise a CurrencyFair pres ktery posilam penize am. brokerovi (protoze umi jen CurrencyFair).